Syvällinen ymmärrys käyttäjien tarpeista on ohjannut suunnittelutyötä jo vuosia. Goforen asiantuntijoiden apu ja erityisosaaminen on ollut arvokasta koko design-prosessissa sekä vuorovaikutuksen ja visuaalisuuden suunnittelussa.

Mikael Molander

Product Manager, ABB Grid Automation Products

Ymmärrys käyttäjistä kehitystyön keskiöön

ABB tarjoaa asiakkailleen pääasiassa sähkönjakeluautomaatiojärjestelmiä sähkölaitoksille, teollisuuteen sekä infrastruktuurien ja logistiikan tarpeisiin. ABB ja Gofore ovat yhteistyössä kehittäneet MicroSCADA Pro -automaatiojärjestelmän käytettävyyttä jo useita vuosia. Kun yhteistyö käynnistyi, päätettiin käyttäjät ja heidän tarpeensa asettaa kaiken huomion keskipisteeksi.

Persooniin pohjautuva suunnittelu käyttöliittymän kulmakivenä

Yhteistyö käynnistyi tutkimuksella kohderyhmän työntekijöiden tarpeista ja odotuksista. Laajat käyttäjähaastattelut takasivat sen, että toiminnallisuus asetettiin etusijalle. Tutkimusten pohjalta rakennettiin järjestelmän käyttäjiä kuvaavia persoonia, joita hyödynnettiin käyttöliittymän suunnittelussa.

Tehtaanjohtaja ja vuoropäällikkö käyttävät järjestelmää erilaisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin: siksi myös käyttöliittymät heille ovat erilaisia. Projektin aikana käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuri sai päivityksen, ja lisäksi sen vuorovaikutusta ja visuaalisuutta muotoiltiin uusiksi saadun palautteen pohjalta.

Ohjausjärjestelmä valvomoon, satamaan ja taidemuseoon

MicroSCADA Pro -järjestelmä tarjoaa ABB:n asiakkaille helppokäyttöisen ja useilla laiteilla toimivan käyttöliittymän esimerkiksi sähkölaitosten valvomotyöntekijöille.
”Järjestelmästä löytyy riittävästi joustavuutta, jotta se voi muovautua odotettavissa oleviin käyttäjien tarpeisiin ja odotuksiin,” kertoo Senior UX Designer Miika Mikkola Goforesta.

Sama järjestelmä on käytössä niin Vuosaaren sataman energiajakelussa ja etäohjauksessa kuin Kiasman taidemuseon valaistuksen ohjauksessakin.

Lisätietoa

Goforen persoonapohjaisesta suunnittelumenetelmästä (in english)

Lue lisää

Video ABB:n video MicroSCADA
Pro-työkalusta

Katso video
Tatu Hautala

Tatu Hautala

Business Manager

050 384 6895

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Raisioagro

Business design kiritti maitotilojen ja kalankasvattamojen tuottavuuden nousuun

Voith

Gofore vauhdittaa Voithin IoT-kehitystä

Labkotec

Edelläkävijyys tulevaisuuden kilpailuetuna