Puhelin pöydiltä taskuihin

Digitaalisuus muuttaa pelisäännöt kaikkialla. Fonecta ymmärsi tämän 2000-luvun alkupuolella, jolloin puhelinluettelo-bisneksessä alkoi auringonlasku. Digitalisuuden ansiosta Fonectan tarjoama tieto on nykyään aina saatavilla, nopeasti.

Muutos digitaalisen aikakauden suunnannäyttäjäksi on edellyttänyt ennakkoluulotonta asennetta, heittäytymiskykyä sekä tiivistä yhteistyötä alan parhaiden kumppaneiden kanssa.

0
%
Kehityskulut puolittuivat
0
M
Hakua 24 h
0
kpl
Sovellusta 2012–2016

Yhtenäinen palvelukokemus

Fonecta.fi on Suomen käytetyin palveluhakemisto ja valtakunnan suosituin verkkosivusto heti uutissivustojen jälkeen. Menestyksen taustalla on poikkeuksellinen tehokas kehityskulttuuri – kyky kehittää palvelua nopeasti.

Viimeisin suuri muutos Fonecta.fi:ssä on hakujen yhdistäminen. Aiemmin palvelussa oli omat haut palveluille, puhelinnumeroille, yrityksille ja henkilöille. Nyt kaikki haut toimivat yhden hakukentän kautta.

Markkina digitalisoituu jatkuvasti, ja muutos on nopeaa, joten reagointi- ja muuntautumiskyky on meille ensiarvoisen tärkeää.

Lauri Halkosaari

Fonecta

DevOps – hitaista päivityssykleistä jatkuvan parantamisen tielle

Goforen ja Fonectan yhteinen taival alkoi vuonna 2010 Proof-of-Concept-vaiheella, jonka jälkeen kehitystyö aloitettiin puhtaalta pöydältä täysin uusilla toimintatavoilla. Muutoksen vaikutukset edellisiin toimintatapoihin olivat valtavat. Nykyään Fonecta pystyy viemään uusia ominaisuuksia tuotantoon jatkuvalla syklillä. Esimerkiksi vuosien 2012–2016 aikana tiimi kehitti noin 50 erilaista verkkosovellusta tai -palvelua, jotka vietiin välittömästi tuotantoon.

Myös päivityksiä on pystytty ottamaan käyttöön katkottomasti ja palvelun saatavuus on huoltokatkoineenkin parempi kuin ennen. Vanhassa mallissa tuotantoon vientejä oli neljä kertaa vuodessa. Toimintatapojen muuttaminen pudotti myös kehityskustannukset puoleen.

Kehitystiimien jäseniltä on vaadittu rautaisen ammattitaidon lisäksi persoonan sopivuutta oma-aloitteisuutta vaativaan työtapaan.

soile roth

Soile Roth

Head of Business, Design

0400 782 737

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

AirD

Maailmanluokan IoT-sovellus Miamin messujen vetonaulaksi

OP

Rahoituspalveluiden muotoilua pienyrityksille

Fonecta

Paikallinen hakupalvelu kampittaa kansainvälisiä jättejä