10 vk Ideasta tuotteeseen
50 000 + Latausta
1000 + Yhteistyöyritystä

Opiskelijaelämän digitalisaatio

Frank totesi, että opiskelijoiden muovikortit ja liimatarrat eivät ole tätä päivää ja konseptoi kännykkään ladattavan opiskelijakorttisovelluksen. Digitaalisen opiskelijakortin voi viikkojen sijaan hankkia muutamalla painalluksella. Samalla opiskelija saa kännykkäänsä tiedot kaikista hänelle kuuluvista alennuksista ja eduista. Frankin intressi on palvella opiskelijaa ja käyttäjäkokemuksen tahdottiin olevan maailmanluokkaa. Kehitystyön lähtökohtana oli vahva visio ja avoin mieli.

10 viikossa mobiiliappiksi

Gofore määritteli tärkeimmät loppukäyttäjiin vaikuttavat asiat ja keskittyi suunnittelemaan yksinkertaisen ja helppokäyttöisen sovelluksen. Huolellisella suunnittelulla sekä parhailla työkaluilla saatiin aikaan loppukäyttäjälle parhaiten sopiva hybridimobiilisovellus. Frank Appia on ladattu iOS- ja android-puhelimilla yli 50 000 kertaa. Sovellus palkittiin vuoden parhaana mobiilihyötypalveluna Euroopan tärkeimmässä startup-tapahtumassa Slushissa 2016.

”Kehitysprojektin luonne ja aikataulupaineet vaativat tiimiltä ensiluokkaista ongelmanratkaisu- ja paineensietokykyä. Goforen asiantuntijat toivat tiimiin vahvan osaamisen lisäksi myös freshin kyseenalaistavan otteen, joka auttoi kehittämään tuotetta mahdollisimman käyttäjälähtöisesti. Yli 20,000 käyttäjää ensimmäisen viikon aikana kertoo siitä, että hyvällä tiimillä nopeus ja laatu eivät ole toisiansa poissulkevia attribuutteja.”

– Sauli Böhm, Frank

Tiivistä yhteistyötä yhteinen tavoite mielessä

Projektin huima kehitysnopeus yllätti myös Goforen kehittäjät. Useassa asiassa onnistuttiin samanaikaisesti. Kehityksessä sovellettiin avointa kommunikaatiota. Esteet havaittiin ja ratkaistiin nopeasti. Ongelmat, jotka jäykässä organisaatiorakenteessa veisivät päiviä, ratkaistiin usein yhden keskustelun aikana.

Ominaisuudet validoitiin välittömästi valmistumisen jälkeen ja teknologiavalinnat tehtiin bisnesvetoisesti – parhaat työkalut kulloiseenkin käyttötarkoitukseen. Projektitiimi reagoi nopeasti ja rohkeasti loppukäyttäjien palautetta kuunnellen.

Ville Nordberg

050 506 0017