Liikennevirastolla on meneillään monivuotinen liikenteenohjausjärjestelmien uudistushanke. Hankkeeseen liittyy järjestelmäkehityskokonaisuus T-LOIK, joka tarkoittaa tieliikenteen ohjauksen integroitua käyttöliittymää. Gofore on ollut T-LOIK-hankkeessa useassa eri konsulttiroolissa.  

Gofore vahvasti mukana usealla eri osa-alueella

T-LOIK yhdistää useita aiemmin erillisiä järjestelmiä yhdeksi selkeästi käytettäväksi kokonaisuudeksi, ja helpottaa huomattavasti muun muassa tieliikennepäivystäjien jokapäiväistä työtä. Järjestelmäkokonaisuus on osa yhteensä 90 miljoonan euron arvoista, kaikkien Suomen liikennemuotojen ohjauksen mullistavaa hanketta. Gofore on ollut mukana mittavassa digitalisointihankkeessa vuodesta 2013. 

T-LOIK on monivuotinen järjestelmäuudistus. ”Suomi on edelläkävijä liikenteenohjausjärjestelmien modernisoinnissa ja hanke onkin herättänyt mielenkiintoa ulkomailla saakka”, kertoo Liikenneviraston tietojärjestelmäasiantuntija Markus Nilsson.  

Gofore on ollut vahvasti mukana laajan hankkeen usealla osa-alueella. ”Meillä ei ole testauspuolen osaamista, joten Gofore alihankkijoineen on huolehtinut laadunvarmistuksesta. Olemme tarvinneet lisäkäsipareja myös hankintapuolella sekä hyödyntäneet goforelaisten vahvaa osaamista niin tietoarkkitehtuurista kuin projektinhallinnastakin”, Nilsson luettelee.  

Goforen asiantuntija toimii integraattorina tilaajan ja toimittajien tiimien välissä. ”Yhteistyötä ja kommunikointia helpottaa se, että osa Goforen konsulteista istuu tiloissamme”, sanoo Nilsson.  

Meillä ei ole testauspuolen osaamista, joten Gofore alihankkijoineen on huolehtinut laadunvarmistuksesta. Olemme tarvinneet lisäkäsipareja myös hankintapuolella sekä hyödyntäneet goforelaisten vahvaa osaamista niin tietoarkkitehtuurista kuin projektinhallinnastakin.

Markus Nilsson

Tietojärjestelmäasiantuntija, Liikennevirasto

Sujuvaa yhteistyötä, sitoutumista ja oma-aloitteisuutta

Monivuotisen hankeyhteistyön aikana Goforen työntekijöiden asiantuntemus on Markus Nilssonin mukaan näyttäytynyt korkeatasoisena. Hän arvostaa sitä, että goforelaiset ovat pystyneet toteuttamaan hyvin asiakkaan tahtotilaa, ja joustavuuden ansiosta yhteistyö on ollut sujuvaa.  

Sitoutuminen näkyy esimerkiksi Goforen tarjoamassa operaattoripalvelussa, joka hoitaa tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjiltä tulevia T-LOIKia koskevia palautteita. Kyseinen palvelu toimii arkisin kello 8-16, mutta Gofore on hoitanut tapaukset oma-aloitteisesti myös virka-ajan ulkopuolella. ”Tämä toimintatapa on parantanut liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta, mikä on tietenkin hyvin positiivista”, Nilsson kommentoi.  

Gofore pitää työntekijöistään hyvää huolta, mikä Nilssonin mukaan näkyy tilaajalle asti. ”Täytyy sanoa, että goforelaisista huokuu tietynlainen positiivisuus sekä hyvinvointi”, hän sanoo. 

Mikko Lehto

Business Manager

050 428 8301

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Trafi

Kuljettajatutkinto uudelle vuosituhannelle

Liikennevirasto

Monikansallinen jäänmurtoyhteistyö sujuvammaksi

Labkotec

Edelläkävijyys tulevaisuuden kilpailuetuna