Paperihakemukset siirtyivät historiaan

Opetushallituksen (OPH) verkkopalvelu Opintopolku.fi palvelee opiskelupaikkaa etsivää yhden luukun periaatteella. Opintojen haku- ja valintaprosessi on digitalisoitu alusta loppuun, ja lähes kaikki koulutustarjonta löytyy samasta osoitteesta. Paperilomakkeita ei enää täytetä, vaan hakija tallentaa Opintopolussa sähköisen lomakkeen. Opintopolku rakennettiin osana valtakunnallista Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe-ohjelma).

0
Järjestelmää vähemmän
0
hakijaa vuosittain
0
oppilaitosta

Henkilötyövuosia säästyy

Opiskelupaikkaa yhteishaussa hakeva tekee Opintopolussa hakemuksen toiveidensa mukaisiin hakukohteisiin. Tiedot hakijan arvosanoista seuraavat mukana järjestelmässä. Kirjautumalla Oma opintopolku -palveluun hakija näkee valintatuloksensa ja pääsee vastaanottamaan opiskelupaikan. Samalla opiskelija voi myös hakea Kelan myöntämää opintotukea. Opintopolun käyttöönoton myötä lukuisia vanhoja järjestelmiä on voitu ajaa alas. Kun kaikki tieto on keskitetty yhteen paikkaan, on sitä myös helpompi käsitellä. Sähköinen koulutussuunnittelu ja hakemusten käsittely säästävät henkilötyövuosia.

Koulutustiedot ja useat hakulomakkeet löytyvät Opintopolusta. Tunnistautumisen kautta hakijalle on tarjolla myös muita palveluja.

Laila Puranen

OPH

Yhden luukun palvelu yhdistää palvelut ja tekijät

Gofore on ollut mukana Opintopolun raivaamisessa hankkeen alusta lähtien. Opintopolkua rakennetaan yhteistyössä ja monitoimittajaprojektina. Palvelun arkkitehtuuria on suunniteltu yhdessä asiakkaan kanssa. Gofore on ollut mukana käyttöliittymäsuunnittelussa ja toteutuksessa sekä kehittänyt Opintopolun taustajärjestelmiä. Ketterässä kehitysprosessissa uusia versioita otetaan käyttöön päivittäin. Projektin onnistumisen on taannut myös se, että OPH:n asiantuntijat ovat tiivisti mukana kehityksen ohjauksessa ja testauksessa.

Viljakaisa Aaltonen

Business Manager

050 483 5663

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Frank Students

Digitaalinen opiskelijakortti taskussasi

Alma Media

Mediakonserni hankki integraatiot palveluna

Yle

Visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen