Internet of Farming (IoF) jalostaa tietoa tuotannosta

Gofore on mukana kehittämässä maatalouden palveluita yhdessä Raisioagron kanssa. Raisioagro tuottaa eläinrehua, mutta se haluaa olla myös luomassa hyvinvointia maitotiloille ja kalankasvattamoille. Maatalouden arkea tarkkaillaan ja optimoidaan mittareilla, jotka perustuvat tuotannosta kerättävään tietoon. Numerotietoa arjen sujumisesta on saatavilla paljon, mutta sen hyödyntäminen on ollut hajanaista.

Kaikella kerätyllä tiedolla on merkitystä vasta silloin, kun se johtaa toiminnan muutokseen kasvatuksessa. Sekä eläimet että ympäristö voivat paremmin, kun ravinnon määrä on eri olosuhteissa ja kasvun vaiheissa oikea. Tätä kaikkea on Internet of Farming (IoF) käytännössä.

0
%
tuottavuuden kasvu maitotiloilla
0
+
maitotilaa käyttäjinä
0
kustannukset maitotiloille

Onnellinen lehmä lypsää enemmän

Yhdessä maitotilallisten kanssa selvitettiin, millaisista työkaluista on apua tuottavuuden nostamisessa. Tuotostutka-palvelukonseptin avulla maitotilojen tuottavuus nousi 6 %. Lehmien aktiivisuutta ja syömistä seurataan samankaltaisella teknologialla, jota löytyy aktiivisuusrannekkeista ja muista älylaitteista.

Myös kalojen kasvunseurantaan ja ruokinta-annosten määrittämiseen on nyt tarjolla yhtenäinen työkalu. Manuaalisen laskennan sijaan kasvattamoissa voidaan hyödyntää mobiilia Kasvuluotain-appia kalamassan kasvussa ja optimaalisen ruokinta-annoksen määrittämisessä.

Olemme Goforen avulla saaneet muilta toimialoilta näkökulmaa siihen, miten todellisia asiakastarpeita tunnistetaan.

Ilmo Aronen

Tutkimusjohtaja, Raisioagro

Digitaalisuus antaa lisää tietoa pinnan alta

– Kalankasvattajat saavat parempaa ymmärrystä siihen, mitä pinnan alla tapahtuu ja miten kalojen kasvu kehittyy, kertoo Senior business designer Mikko Nurmi Goforesta.

Kalaa kasvatetaan hyvin vaihtelevissa olosuhteissa saaristossa ja sisävesillä. Digitaaliset työkalut voivat helpottaa kasvatusolosuhteiden seurantaa ja muutoksiin reagoimista.

Raisioagron tutkimustoiminta on perinteisesti keskittynyt rehutuotannon biologiseen tutkimukseen. Nyt tutkittu tieto on kerryttänyt ymmärrystä asiakaskokemuksesta ja sen merkityksestä liiketoiminnassa.

Tatu Hautala

Tatu Hautala

Business Manager

050 384 6895

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Voith

Gofore vauhdittaa Voithin IoT-kehitystä

AirD

Maailmanluokan IoT-sovellus Miamin messujen vetonaulaksi

Yle

Visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen