Vanha kunnon paperilomake

Viime vuosituhannella käyttöönotettu kuljettajatutkintojärjestelmä ei enää vastannut nykyajan vaatimuksia. Teoriakokeet perustuivat aikarajoitettuihin kysymyksiin ja todellisista tilanteista muokattuihin kuvakysymyksiin. Ajokokeet raportoitiin paperilla ja tulokset syötettiin erikseen tutkintojärjestelmään. Ajokorttien myöntämiseen liittyvän toimivallan siirtyessä poliisilta Trafille, oli tullut aika uudistaa myös kuljettajatutkintojärjestelmä.

0
kpl / v
Ajokoepaperia säästyy
14–80
+
Käyttäjien ikähaarukka
0
min
Tulokset ja palaute saatavilla

Eroon papereista

Uudistuneessa teoriakokeessa liikennetilannekuvat luodaan animaatiotekniikalla ja kuva- ja kysymyskohtaisista aikarajoituksista luovuttiin. Koe tehdään tabletin kosketusnäytöllä, mikä helpottaa kokeeseen vastaamista. Myös ajokokeissa siirryttiin tablettisovelluksiin. Ajokokeen vastaanottaja arvioi ajokokeen suoraan tabletilla ja palaute tulee sähköisesti. Tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmissä eteenpäin ja lopputulemana ajokortti tipahtaa asiakkaan postilaatikkoon.

Hyvin pitkään mietittiin, minkälaisella käyttöliittymällä tämä saadaan toteutettua. Emme sitten keksineet mitään yksinkertaisempaa kuin sormi.

Mika Hotti

Trafi

Kokonaisvaltainen palvelu takaa asiakkaalle työrauhan

Trafi aloitti uuden kuljettajatutkintojärjestelmän rakentamisen Goforen kanssa kesällä 2014. Ketteriä menetelmiä hyödyntäen rakennettiin neljäosainen kokonaisuus, joilla kuljettajatutkinnot saadaan suoritettua. Koko projektin ajan käyttäjäkokemus oli suuressa roolissa, koska esimerkiksi teoriakoesovellusta käyttävien kansalaisten ikähaarukka on neljästätoista aina jopa kahdeksaankymmeneen. Ajokokeita varten rakennettiin oma Android-sovellus, jolla tiedot siirtyvät sähköisesti tutkintojärjestelmään ja paperivaihe jää kokonaan pois.

Trafin henkilökunnalla on oma käyttöliittymänsä teoriakokeiden kysymysten hallintaan. Samalla työkalulla määritellään myös teoria- ja ajokokeiden rakenteet. Uusi järjestelmä mahdollistaa kysymysten tai koerakenteiden muuttamisen helposti ja muutokset saadaan tuotantokäyttöön heti ilman erillisiä asennuksia.

Mikko Lehto

Business Manager

050 428 8301

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Yle

Visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen

Labkotec

Edelläkävijyys tulevaisuuden kilpailuetuna

Työterveyslaitos

Asiakasdialogi ja Lean keskiössä