Mediatalon monikanavainen ohjelmatarjonta visuaaliseksi

Yle lähettää päivittäin satoja tunteja ohjelmaa kanavissaan. Broadcast-kanavien rinnalla toimii Yle Areena ja monipuoliset verkkopalvelut. Monikanavaisen julkaisusuunnittelun tueksi tarvittiin reaaliaikaisesti toimiva väline ohjelmatarjonnan kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Gofore rakensi toimivan työkalun, joka hyödyntää sekä yhdistää tietoa Ylen lähetysjärjestelmistä, projektinhallinnan järjestelmästä ja tietovarastoista.

0
julkaisusuunnittelun työkalu
Yli
0
-kanavainen
ohjelmatarjonta
Yli
0
ohjelmatuntia (radio + tv, 2016)

Omalta työpöydältä yhteiseen tekemiseen

Aikaisemmin monikanavaisen julkaisusuunnittelun työvälineinä toimineet yksittäiset Excel-tiedostot ja dokumentit eivät tuoneet riittävää läpinäkyvyyttä strategiseen suunnitteluun. Nyt data on visualisoitu selainpohjaiseen julkaisusuunnittelutyökaluun, jossa kaikkien tv- ja radiokanavien, Yle Areenan ja verkon ohjelmatarjonta näkyy kootusti ja läpinäkyvästi. Eri asiakasryhmistä, ajanjaksoista ja sisältötyypeistä saadaan suodatettua joustavasti omia näkymiään. Yhteen visuaaliseen näkymään on mahdollista järjestää esimerkiksi kaikki MM-hiihtojen lähetykset, nuortenohjelmat monikanavaisesti tai kokonaisen vuoden draamaohjelmien tarjonta. Julkaisusuunnittelutyökalun avulla voidaan myös kokeilla erilaisia skenaarioita ja hallita ohjelmatarjonnan julkaisusuunnittelua kanava- tai sisältöriippumattomasti. Datan visualisointi antaa myös johdolle mahdollisuuden tarkastella lähes reaaliaikaisesti strategisten tunnusmerkistöiden tilannetta.

Vaikuttavaan sisältöjen julkaisemiseen tarvitaan työkalut, jotka tukevat visuaalista suunnittelua, johtamista. Työkalu tukee myös julkaisukokonaisuuden tasolla asiakkuuksien ohjautuvuutta ja läpinäkyvyyttä.

Jari Lahti

Yle

Uusi työkulttuuri ohjaa työskentelyä

Käyttäjälähtöisesti toteutettu projekti on osa Ylen muutosta kohti laaja-alaisesti ketterää toimintakulttuuria. Se on tuonut mukanaan myös uudenlaista Lean UX -työtapaa Ylen julkaisusuunnitteluun. Julkaisusuunnittelutyökalua on ollut mukana muotoilemassa ja toteuttamassa Goforelta UX-suunnittelija sekä kolme ohjelmistokehittäjää. Työskentelymuotona kahden viikon sprintit ovat vieneet projektia tiiviisti kohti haluttua lopputulosta ja Ylen tuoteomistaja on pitänyt huolta tiimin töiden priorisoinnista. Prototyyppien suunnittelussa ja testaamisessa aidot käyttäjät ovat olleet mukana luomassa parasta mahdollista työkalua omaan käyttöönsä.

soile roth

Soile Roth

Head of Business, Design

0400 782 737

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Trafi

Kuljettajatutkinto uudelle vuosituhannelle

Liikennevirasto

Monitoimittajahankkeella tulevaisuuden liikenteenohjausta

Alma Media

Mediakonserni hankki integraatiot palveluna