Tiedote

Ukrainan sodan vaikutus Goforen toimintaan ja goforelaisiin

Ukrainan sodan vaikutus Goforen toimintaan ja goforelaisiin

Venäjän hyökkäys Ukrainaan 24.2.2022 oli maailmanlaajuinen järkytys ja toi sodan lähemmäs kuin olimme Euroopassa osanneet odottaa. Huoli sekä inhimillisestä tragediasta että maailmantaloudellisesta tilanteesta ovat tällä hetkellä vahvasti läsnä yhteisöissä.

Asiakkaillemme tuottamaamme palveluun kriisi ei vaikuta, sillä meillä ei ole työntekijöitä, alihankkijoita eikä suoria asiakkaita Ukrainassa tai Venäjällä. Emme aio myöskään jatkossa käyttää venäläisten tai valkovenäläisten alihankkijoiden palveluita.

Kriisi on luonnollisesti herättänyt monenlaisia tunteita myös goforelaisissa. Tarjoamme henkilöstöllemme erilaisia tapoja käsitellä tilanteeseen liittyviä pelkoja ja ahdistusta sekä tuemme niitä työntekijöitämme, joiden perheeseen tai muihin läheisiin tilanteella on suora vaikutus.

Goforelaiset ovat avanneet keräystilin Suomen Punaiselle Ristille, ja Gofore on sitoutunut tuplaamaan kerätyn summan siinä vaiheessa, kun se on 10 000 euroa tai viimeistään 13.3.

Ajatuksemme ovat Ukrainassa, missä monet tuoreet teknologiayhtiöt ja nuoret IT-osaajat ovat osallistuneet yli valtiorajojen digitaalisemman maailman rakentamiseen. Yhdessä Suomen valtion ja lukemattomien muiden organisaatioiden kanssa tuomitsemme jyrkästi Venäjän sotatoimet.

Olethan yhteydessä meihin, jos sinulla herää kysyttävää.

Goforelaisten ja eettisen digitaalisen maailman puolesta

Mikael Nylund
Toimitusjohtaja, Gofore Oyj