Tapahtuma

Tekoälyn etiikka: ajattelun apuvälineitä eettisesti kestäviin ratkaisuihin

Webinaari 29.10.2020 klo 10.00 – 11:30

Tekoälyn etiikka: ajattelun apuvälineitä eettisesti kestäviin ratkaisuihin

Webinaari 29.10.2020 klo 10.00 – 11:30

g-talks-logo-gofore

Tekoälyn eettiset kysymykset – kiinnostavia haasteita ratkottavaksi vai turhauttavia esteitä tekoälyratkaisujen kehitykselle?

GTalks-webinaarisarjan toisessa osassa tarjoamme analyyttisiä apuvälineitä tekoälyn tuomiin eettisiin haasteisiin. Näiden analyysivälineiden avulla voi:

1) ymmärtää, mikä tekoälyratkaisujen nykyinen kehitysvaihe on,
2) tunnistaa tekoälyn eettisesti relevantit kysymykset ja
3) löytää mahdollisia ratkaisuja niihin.

Futurististen skenaarioiden sijaan koulutuksen ytimessä ovatkin ne eettiset kysymykset, jotka ovat tämän päivän tekoälyratkaisujen kannalta keskeisiä. Tässä webinaarissa pureudutaan erityisesti yhteen tekoälyn haastavimmista kysymyksistä: syrjiikö tekoäly?

Webinaari hyödyntää sekä etiikan teorioita yleistajuisessa muodossa että konkreettisia tapausesimerkkejä. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä tunnistaa, analysoida ja jäsentää tekoälyn eettisiä kysymyksiä omassa työssään. Tekoälyn eettisten haasteiden ei tarvitse halvaannuttaa, vaan kutsua etsimään kestäviä, toteutettavia ratkaisuja, joilla rakennetaan parempaa yhteiskuntaa.

g-talks-gofore anna-seppanen-gofore pepi-takala-gofore

Puhujat: Pasi Lehtimäki, Anna Seppänen ja Petri Takala

Webinaaria varten osaamisensa ovat yhdistäneet tekniikan tohtori Pasi Lehtimäki Goforelta ja eetikko Anna Seppänen CoHumansilta. Pasi Lehtimäki on tekoälyratkaisujen kokenut ammattilainen, joka työskentelee johdon konsulttina Goforella. Anna Seppänen on tutkijataustainen eetikko, ja hän työskentelee yrittäjänä perustamassaan CoHumans Oy:ssä. Keskustelua fasilitoi johtava konsultti Petri Takala Goforelta.  Webinaarin lopussa on aikaa myös kysymyksille, joten kysythän rohkeasti, puhujat vastaavat mielellään osallistujien kysymyksiin.

Linkki webinaariin lähetetään sähköpostitse webinaaria edeltävänä päivänä. Tarkistathan roskapostisi, mikäli et ole saanut linkkiä.

Webinaariin liittyvät yleiset kysymykset voit lähettää osoitteeseen 

Katso webinaarin maksuton tallenne täyttämällä alla oleva lomake: