Tapahtuma

Webinaari tekoälyn etiikasta toimittajille – 16.6.2020

Webinaari

Webinaari tekoälyn etiikasta toimittajille – 16.6.2020

Webinaari

Pyhittääkö tarkoitus keinot?

Tekoälysovelluksia on käytössämme jo lukuisia, ja uusia kehitetään vauhdilla. Koronatilannekin on luonut akuutteja tarpeita koneoppimista käyttäville sovelluksille, jotka jäljittävät tartuntoja. Mutta miten huolehditaan uusien sovellusten etiikasta? Miten varmistetaan, ettei hyvä tarkoitus pyhitä keinoja?

Goforen järjestämässä webinaarissa käydään läpi perustietoa tekoälysovellusten nykyisestä kehitysvaiheesta sekä tekoälyn etiikasta. Miten eettisiä ongelmia käydään läpi sovelluksia kehitettäessä ja miten niitä voidaan ratkaista? Webinaari tarjoaa toimittajille ja median edustajille syvempää ymmärrystä tekoälysovellusten nykykehityksestä ja etiikasta. Lisäksi käydään läpi tosielämän esimerkkejä ja niiden ratkaisuja. Lopussa on aikaa toimittajien omille kysymyksille.

Webinaarin kouluttajina toimivat Goforen data- ja tekoälykyvykkyyden vetäjä, tekoälyasiantuntija ja koneoppimisesta väitellyt Pasi Lehtimäki sekä etiikan syväosaaja ja sosiaalietiikan tutkija Anna Seppänen CoHumans-yrityksestä.

Milloin: Tiistaina 16.6. klo 9.00
Missä:
Webinaari. Linkki tilaisuuteen välitetään osallistujille.

Ohjelma

Klo 9.00: Pasi Lehtimäki: Asenne asuu datassa – katsaus tekoälysovellusten nykykehityksen ja johtamiseen
Klo 9.30 Anna Seppänen: Hyvä tarkoitus ei tee tekoälyratkaisusta automaattisesti eettistä – sovellusten eettisyyttä on arvioitava koko kehitysprosessin ajan
Klo 10: Yhteenveto
Klo 10.15: Kysymyksiä ja keskustelua

 

Ilmoittaudu webinaariinOdotellessasi webinaarin alkamista

Tutustu kouluttaja Pasi Lehtimäen blogeihin Näin aloitat tekoälyn hyödyntämisen ja Kunnat uuden edessä ja ota varaslähtö tekoälyn maailmaan ja mahdollisuuksiin.