Millaista agile coachin työ on Goforella?

Tutustu asiakkaaseemme

Lue lisää

”Hei, olen Juhana Huotarinen ja työskentelen Goforella Agile coachina. Vastuullani on myös Goforen sisäisen Agile transformaatio & Lean kyvykkyyden kehitys.

Agile Coach roolissani autan organisaatiota muuttumaan oppivaksi ja herkäksi. Usein olen käynnistämässä uutta hanketta tai ketteröittämässä jo olemassaolevaa. Tällöin tärkeässä roolissa on ajattelun, toimintamallien (esim. Scrum, Kanban, Safe, LeSS), prosessien ja työkalujen jalkautus suhteellisen nopeassa aikataulussa.

Välillä toimin kypsemmässä organisaatiossa, jolloin olen osa Agile coach tiimiä. Myös tällöin kehitän organisaation ajattelua, toimintamalleja, prosesseja ja työkaluja, mutta muutostyö on yleensä asteittaisempaa ja jatkuvampaa.

Joskus minut on myös kutsuttu selvittämään kriisissä olevaa projektia. Tällöin tärkeään rooliin nousee konfliktitilanteiden käsittely ja kokonaisymmärryksen muodostaminen. Toisinaan työnkuvaan kuuluu myös ikävämpien asioiden (esimerkiksi henkilöstövaihdokset) nostaminen esiin.

Agile Coachin työ on monipuolista ja välillä hyvin vauhdikasta. Työssä pääsee tutustumaan jatkuvasti erilaisiin ihmisiin ja oppimaan miten eri organisaatiot toimivat. Gofore työnantajana on tarjonnut minulle vapautta ja vastuuta jo vuosikymmenen ajan. Olen voinut kehittää omaa ammattitaitoani ja olla samalla rakentamassa yhteistä Goforea. Olen löytänyt Goforesta myös useita ystäviä, joiden kanssa vietän paljon aikaa työelämän ulkopuolella.”

Mitä toivomme sinulta

Avainsanoja

Agile, Lean, Scrum, Kanban, SAFe, LeSS, valmennus, systeemiajattelu, fasilitointi, TheVanguardMethod, interventio

Olet muutosagentti. Herätät uteliaisuutta ja autat organisaatioita luomaan, kommunikoimaan ja toteuttamaan muutoksia ketterien menetelmien avulla. Sinulla on tarvittavat taidot ja kokemus ymmärtääksesi, miten järjestelmä toimii ja miten sitä voitaisiin parantaa.

Sinulla on erinomaiset ihmissuhde- ja viestintätaidot ja työskentelet sujuvasti organisaation kaikilla tasoilla: johtoryhmästä strategiselle ja operatiiviselle tasolle. Erilaisten sidosryhmien valmentaminen on sinulle luontaista, ja osaat auttaa niin asiakkaita kuin kollegojasi parantamaan suorituskykyään. Nautit muuttuvasta toimintaympäristöstä ja ymmärrät jatkuvan ammatillisen osaamisen kehittämisen tärkeyden. Työkokemusta vastaavista rooleista sinulla on vähintään viiden vuoden ajalta. Yrityksemme on kansainvälinen, joten toivomme, että puhut suomen lisäksi sujuvaa englantia.

Mitä tarjoamme sinulle

Tutustu goforelaisiin

Otteita ajatuksista, kulttuurista sekä arjesta Goforella

Tutustu meihin

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä tyytyväiset työntekijät ovat yrityksemme keskiössä ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuriamme myös asiakasprojekteihin.

Koemme tärkeänä henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisen ja voit vapaasti valita etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, jotka koet tärkeäksi. Työntekijämme jakavat innokkaasti osaamistaan ja parhaita käytäntöjään viikoittaisten esitysten, aktiivisen kiltatoiminnan ja sisäisten koulutusten avulla.

Goforelaiset ovat aktiivisia myös työn ulkopuolella ja kokoontuvat yhdessä vaikkapa lautapelien äärelle, kiipeilemään, pyöräilemään tai pelaamaan videopelejä. Työntekijöistä koostuva tapahtumajärjestäjätiimi järjestää kuukausittain saunailtoja, urheilullisia tapahtumia sekä perhepäiviä.

Työ- ja vapaa-ajan tasapaino on meille erittäin tärkeää ja työsuhde-etuihimme kuuluvat mm. joustavat työajat, vapaavalintaiset työvälineet ja mahdollisuus etätöihin. Panostamme erityisesti työntekijöidemme hyvinvointiin ja etuihin kuuluu myös laaja työkykyvakuutus, hammashoito, silmälasietu ja sairaan lapsen hoitoetu.

Liity joukkoomme!

Hae helsinkiin