Millaista backend kehittäjän työ on Goforella?

Tutustu asiakkaaseemme

Lue lisää

”Hei, olen Anna Ruokonen ja työskentelen Goforella ohjelmistosuunnittelijana. Olen ollut lähes kolme vuotta mukana kehittämässä teollisen internetin sovellusta, IoT-alustaa, paperi- ja vesivoimalaitos kontekstiin. Alusta keskittyy datan keräämiseen ja sen päälle kehitetään erilaisia itsenäisiä sovelluksia monitorointiin, analytiikkaan ja datan visualisointiin. Järjestelmä noudattelee mikropalveluarkkitehtuuria.

Projektin alussa keskityin toteuttamaan esityskerroksen middlewarea mukaan lukien tietomallia ja REST API:a. Tällöin työkaluina oli lähinnä Node.js ja MongoDB. Myöhemmin fokus siirtyi enemmän mikropalveluiden ja esityskerroksen integraatioihin. Myös tietokantamigraatiot ja asiakaspään Angular on tullut tutuksi.

Projektin elinkaareen on mahtunut paljon. Kohokohtia on ollut mm. siirtyminen Docker-pohjaiseen julkaisuun, Jenkinsin korvaaminen GitLab CI/CD:llä, siirtyminen AWS:ään ja viimeisimpänä oman tietokannan korvaaminen MongoDB Atlas-klusterilla. Tällä hetkellä työskentelen modularisointi-tiimissä, jonka tavoitteena on mahdollistaa applikaatioiden kehitys ja julkaisu toisistaan riippumatta sekä parantaa esityskerroksen skaalautuvuutta.

Parasta Goforella ja tässä projektissa on se, että olen saanut itse vaikuttaa siihen mihin suuntaan työni ja oma osaamiseni kehittyy.  Projektin sisällä olen saanut työskennellä erilaisissa rooleissa oman kiinnostukseni mukaan. Lisäksi työn ohessa olen myös suorittanut AWS Solutions Architect ja Scrum Master sertifikaatit.  Goforella omaa osaamistaan voi kehittää paitsi projekteissa ja opiskelemalla myös osallistumalla kiltojen toimintaan ja hyödyntämällä coaching-palveluita.”

Mitä toivomme sinulta

Avainsanoja

Java, Node, C#, Python, PHP, Clojure, Scala, Kotlin, Spring, RxJS, Akka, REST, JSON, Express, MongoDB, PostgreSQL, AWS, Azure

Ohjelmistokehityksen asiantuntijana olet kiinnostunut moderneista teknologioista, etkä ujostele upottaa käsiäsi lähdekoodiin. Haluat jatkuvasti oppia uutta ja olet myös valmis opastamaan tarvittaessa kollegoitasi ja asiakkaitasi.

JVM-alusta ja tietokannat ovat tuttuja aiemmista projekteistasi ja osaat suunnitella laadukkaita rajapintoja. Sinulla on kiinnostusta toimivan build pipelinen rakentamiseen ja pilvipalveluiden käyttöönottoon. Olet myös ehkä tutustunut funktionaaliseen ohjelmointiin.

Mitä tarjoamme sinulle

Tutustu goforelaisiin

Otteita ajatuksista, kulttuurista sekä arjesta Goforella

Tutustu meihin

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä tyytyväiset työntekijät ovat yrityksemme keskiössä ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuriamme myös asiakasprojekteihin.

Koemme tärkeänä henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisen ja voit vapaasti valita etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, jotka koet tärkeäksi. Työntekijämme jakavat innokkaasti osaamistaan ja parhaita käytäntöjään viikoittaisten esitysten, aktiivisen kiltatoiminnan ja sisäisten koulutusten avulla.

Goforelaiset ovat aktiivisia myös työn ulkopuolella ja kokoontuvat yhdessä vaikkapa lautapelien äärelle, kiipeilemään, pyöräilemään tai pelaamaan videopelejä. Työntekijöistä koostuva tapahtumajärjestäjätiimi järjestää kuukausittain saunailtoja, urheilullisia tapahtumia sekä perhepäiviä.

Työ- ja vapaa-ajan tasapaino on meille erittäin tärkeää ja työsuhde-etuihimme kuuluvat mm. joustavat työajat, vapaavalintaiset työvälineet ja mahdollisuus etätöihin. Panostamme erityisesti työntekijöidemme hyvinvointiin ja etuihin kuuluu myös laaja työkykyvakuutus, hammashoito, silmälasietu ja sairaan lapsen hoitoetu.