Järjestelmä-asiantuntija Service Centeriin

Järjestelmä-asiantuntija Service Centeriin

Haemme Service Center -tiimimme vahvistukseksi järjestelmäasiantuntijaa. Service Centerimme palvelee kymmeniä asiakkaita sekä sovellus- että pilviylläpidon saralla arkisin 8-16. Järjestelmäasiantuntijan työ painottuu pilvi- ja infraylläpitoon sekä palvelutukeen, mutta voi sisältää tekijän osaamisesta ja kiinnostuksesta riippuen myös sovellusylläpidon tehtäviä.

Ensisijaisesti haemme osaajaa Tampereen toimipisteeseemme, mutta sinun on myös mahdollista työskennellä muista toimipisteistämme käsin (Helsinki, Turku, Jyväskylä).

Goforella tarjoamme sinulle

  • tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä
  • työaikaa oman osaamisen kehittämiseen
  • mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen
  • modernin työyhteisön tuen, vapauden ja vastuun asiantuntijatyössä
  • huippuasiantuntijoiden verkoston

Mitä toivomme sinulta

Ennen kaikkea toivomme sinulta kiinnostusta IT-palveluiden ylläpitoon ja yleistä ongelmanratkaisukykyä. Eduksi luemme kokemuksen Service Desk -työstä. Tehtävässä menestyt parhaiten, kun tartut rohkeasti uusiin asioihin ja olet asiakaspalveluhenkinen. Sinulla on intohimoinen asenne työhösi ja aito halu olla viemässä kanssamme Service Desk -tekemistä uudelle vuosikymmenelle.

Goforelaiselta

“Tässä duunissa ei ole kahta samanlaista päivää: päivystystyön lisäksi pääsee usein leikkimään Sherlock Holmesia haastavampien tikettien ratkaisemiseksi. Pyrimme Service Centerissä ratkomaan lähes kaikki sisääntulevat tiketit SC-tiimin voimin. Tehtävät vaihtelevat käyttäjähallinnasta kriittisiin infrastruktuurin korjauksiin ja pienkehityksiin.

Manuaaliset arjen askareet on meillä pyritty automatisoimaan, jotta meidän asiantuntijoiden aika voidaan hyödyntää oikeasti ihmisaivoja vaativissa tehtävissä. Kehitämme myös tiimin voimin automaatioita jatkuvasti, esimerkkinä viimeaikainen SLA-botin jatkokehitys.

Työn alkaessa sinun ei tarvitse olla valmis superstara-asiantuntija, enemmän merkitystä on uteliaisuudella ja harrastuneisuudella. Näissä hommissa pääset näkemään läpileikkauksen kaikesta mitä Goforella tehdään, ja sellainen MacGyver-asenne on ehdottomasti hyödyksi. Eduksi katsomme myös, ettet saa painajaisia komentorivin, logien tai lähdekoodin kutittelusta.”

Jenna Rajala
Järjestelmäasiantuntija

Avainsanat

Service Desk, AWS, Azure, Linux, tietokannat, järjestelmäylläpito, pilviylläpito, sovellusylläpito, julkaisunhallinta, automaatio

Tutustu työhömme tarkemmin

Jatkuvat palvelut →

Liity joukkoomme!

Älä aikaile vaan hae nyt! Aloitamme haastattelut heti, ja paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Jos haluat lisätietoja tehtävästä, Service Center Leadimme Ella Lopperi (ella.lopperi@gofore.com) vastaa mielellään.

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.