Avainsanat

Service Desk, Cloud, Linux, Windows, tietokannat

Voimakkaan kasvun myötä haemme Tampereen toimipisteeseemme Service Center -tiimimme vahvistukseksi  järjestelmäasiantuntijaa. Tarjoamme osaavalle ja kehittymishaluiselle tekijälle mahdollisuuden kasvaa raudankovaksi ammattilaiseksi yhdessä Suomen parhaista työpaikoista ja huipputyökavereiden ympäröimänä!

Service Centerimme palvelee kymmeniä asiakkaita sekä sovellus- että pilviylläpidon saralla. Nyt etsimme asiantuntijaa toimimaan Service Centerin 1. tason tuessa.

Asiakkaat kontaktoivat Service Centeriä palveluportaalin kautta tulevilla palvelupyynnöillä. Työskentely on päivystysluontoista ja sitä tehdään arkisin kello 8-16. Tehtävä sisältää toisinaan myös normaalin työajan ulkopuolella (yleensä klo 16-18 välillä) tehtäviä päivityksiä, joista sovitaan aina erikseen. Teknisten ylläpitotehtävien lisäksi työ pitää sisällään myös palvelunhallinnallisia tehtäviä.

Mitä toivomme sinulta

Ennen kaikkea toivomme sinulta kokemusta Service Desk -työstä, kiinnostusta IT-palveluiden ylläpitoon ja yleistä ongelmanratkaisukykyä. Tehtävässä menestyt parhaiten, kun tartut rohkeasti asioihin ja olet asiakaspalveluhenkinen. Sinulla on intohimoinen asenne työhösi ja aito halu olla rakentamassa kanssamme digitaalista Suomea.

Lisäksi eduksesi on kokemus seuraavista osa-alueista:

Linux- ja Windows-ylläpito

Pilviteknologiat (AWS, Azure)

Ohjelmointitausta/scriptaus

Tietokannat

Goforella tarjoamme sinulle

tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä

työaikaa oman osaamisen kehittämiseen

mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

modernin työyhteisön tuen, vapauden ja vastuun asiantuntijatyössä

huippuasiantuntijoiden verkoston.

Hakemukset

Älä aikaile vaan hae heti! Aloitamme haastattelut heti, ja paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Jos haluat lisätietoja tehtävästä, Service Managerimme Jenna Salo (jenna.salo@gofore.com) vastaa mielellään.

 

Hae paikkaa!