Kokonaisarkkitehti

Kokonaisarkkitehti

Mitä tarjoamme sinulle

yönantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksemme ydin ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuria mukanamme myös asiakasprojekteihin.

Ammatillisen osaamisen kehittäminen on meille tärkeää ja saat itse valita mielenkiintoisimmat palat vaikkapa viikottaisten esitysten, kiltatoiminnan tai koulutusten seasta. Goforelaisten yhteisöllisyys ulottuu myös työn ulkopuolelle. Erilaiset aktiviteetit, kuten, lautapelit, pyöräileminen, kiipeily ja videopelit ovat tapoja joilla vietämme aikaa yhdessä saunailtojen, tapahtumien ja perhepäivien ohessa. Jotta työ ja vapaa-aika löytäisivät tarvitsemasi tasapainon saat itseohjautuvasti määrittää joustavan työaikasi, tehdä etätöitä ja valita työvalineet tarpeesi mukaan. Nämä ja monet muut edut odottavat sinua Goforella!

Mitä toivomme sinulta

Toimit Goforen asiakkaiden kehittämishankkeissa niiden eri vaiheissa ja autat asiakkaan toiminnan kehittämisessä ja digitaalisen muutoksen läpiviennissä. Roolissasi edustat asiakasta ja toimit tulkkina asiakkaan toiminnan ja teknologian kehittäjien välissä. Omaksut nopeasti asiakkaan liiketoiminnan, tunnistat kehitystarpeet, luot tarvittavat ratkaisumallit ja toteutussuunnitelmat sekä kykenet johtamaan muutosta ja reagoimaan nopeasti oppimaasi.

Kykenet tuottamaan sekä laajoja arkkitehtuurisuunnitelmia ja vaatimusmäärittelyjä että toimimaan ketterästi toteutustyötä etunojassa ohjaten. Toivomme myös osaamista ja kokemusta ketteristä kehitysmenetelmistä (mm. SAFe) ja ymmärrystä Lean-filosofiasta. Rooli edellyttää myös dokumentointi- ja visualisointikykyä erilaisten määrittelydokumenttien, kuvausten ja työjonojen hallinnan muodossa.

Sinulla on usean vuoden kokemus asiakkaiden tietojärjestelmähankkeissa toimimisesta sekä kokonaisarkkitehtuurityöstä, esimerkiksi Enterprise Architecture -menetelmien osaamista (mm. TOGAF, JHS 179, Kartturi). Menestymistä edesauttaa kokemus asiakas- ja käyttäjälähtöisistä suunnittelumalleista ja -menetelmistä sekä kyky yhdistää näitä arkkitehtuurisuunnitteluun. Lisäksi toivomme vankkaa IT-osaamista ja projektikokemusta.

"”Olen Hanna Tuomi ja työskentelen Goforella vanhempana palveluarkkitehtina. Kokonaisarkkitehtuurikonsultoinnin lisäksi olen mukana palveluarkkitehtien resursoinnissa ja toimin myös asiakasvastaavana muutamalle asiakkaalle. Asiakkaille tekemäni konsultointityö painottuu toiminta-arkkitehtuuriin ja erilaisiin toiminnan kehittämiseen ja sujuvoittamiseen liittyviin toimeksiantoihin. Olen ollut myös mukana auttamassa asiakasta isojen järjestelmähankintojen kilpailuttamisessa. Toistensa kanssa limittyvät asiakastoimeksiannot tekevät työstäni mielenkiintoista ja haastavaa, joka päiväopin jotain uutta ja pystyn hyödyntämään aiemmin oppimaani. Asiakkaideni joukossa on sekä yksityisen, että julkisen sektorin toimijoita. Viime aikoina olen tehnyt paljon terveydenhuollon toimialaan liittyviä projekteja, joita tehdessä korostuu tunne, että työlläni on myös yhteiskunnallista merkitystä. Goforella palveluarkkitehdin työnkuva on hyvin vaihteleva, riippuen henkilön omasta osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Palveluarkkitehti voi toimia esimerkiksi projektipäällikkönä, kokonaisarkkitehtina, hankintakonsulttina tai ratkaisuarkkitehtina. Koska meillä ei ole organisaatiohierarkiaa eikä roolipohjaisia siiloja, siirtyminen roolista toiseen on sujuvaa. Kokemuksen karttuessa voi myös ottaa halutessaan muita vastuita, esimerkiksi asiakasvastaavan tai sisäisen coachin roolin. Asiakastoimeksiannoissa työskentelen yhdessä myös Goforen palvelumuotoilijoiden ja johdon konsulttien kanssa. Tämä antaa hyvän mahdollisuuden saada laajempaa näkökulmaa arkkitehtuurityöhön ja oppia uudenlaisia toimintatapoja. Hienointa Goforen työympäristössä on mielestäni se, että kollegat ovat aina valmiita sparramaan, jos tarvitsen uusia ajatuksia esimerkiksi työpajasarjan fasilitointiin tai kokonaisarkkitehtuuritoiminnon parhaisiin käytäntöihin. Palveluarkkitehtiroolissa työskentelee meillä yli 60 henkilöä, joiden joukosta löytyy aina joku jolla on kokemusta vastaavanlaisesta tehtävästä.”

Hanna Tuomi

Senior Service Architect

Avainsanat

Kokonaisarkkitehtuuri / Enterprise Architecture, JHS 179, TOGAF, Agile, Lean, fasilitointi, vaatimusmäärittely, projektihallinta

Tutustu työhömme tarkemmin

Arkkitehtuurikonsultointi →

Liity joukkoomme!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja kerro meille mitä osaat ja mikä saa maailmasi pyörimään. Muista liittää CV:si myös mukaan.

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.