Koodaava data-analyytikko

Goforen kasvu jatkuu ja etsimme joukkoomme koodaavaa data-analyytikkoa Helsinkiin tai Tampereelle.

Millaista analyytikon työ on Goforella?

”Olen Juuso Meriläinen ja työskentelen yhtenä Goforen koodaavista data-analyytikoista. Data-analyytikkojemme kiinnostuksen kohteet vaihtelevat esimerkiksi tietomallinnuksesta hajautettujen algoritmien optimointiin tai vaikkapa pilvessä tapahtuvaan laskentaan Apache Sparkilla. Itseäni innostavat muun muassa systeemitekniikka, signaalinkäsittely ja koneoppiminen.

Tällä hetkellä työskentelen älykkään ilmanvaihdon IoT-ratkaisun parissa ja toteutan aktiivisesti paitsi automaatioalgoritmeja Pythonilla myös backend- ja frontend-puolten ohjelmakoodia Node.js:llä ja Reactilla. Työni edellyttääkin laaja-alaista osaamista myös perinteisemmästä ohjelmistokehityksestä. Projektityöskentelyn lisäksi olen saanut Goforella hyvät edellytykset myös sen ulkopuoliseen osaamisen kehittämiseen. Omatoimisen opiskelun lisäksi tarjolla on sisäisiä koulutuksia esimerkiksi AWS-pilvipalveluihin.”

Avainsanoja

Spark, Flink, Kafka, Storm, Python, Pandas, Scikit-learn

Mitä toivomme sinulta

Sinua viehättää datan analysointi ja käsittely. Sinulla on useamman vuoden kokemus ohjelmistoprojekteissa työskentelystä ja ohjelmoinnista ainakin yhdellä valtavirran ohjelmointikielellä. Lisäksi arvostamme myös monipuolista kokemusta muilta ohjelmistokehityksen aloilta, esimerkiksi backend- ja frontend-kehityksestä. Tunnet tilastotieteen ja koneoppimisen teoriaa ja olet saattanut tutustua hajautettuihin laskentaratkaisuihin (esimerkiksi Apache Spark, Apache Flink) sekä tiedonkeruun menetelmiin ja työkaluihin (esimerkiksi Apache Kafka, Apache Storm).

Voit hakea tehtävään, vaikka urasi data-analyytikkona on vasta alussa. Uskomme että yksittäistä taitoa tärkeämpää on halu kehittyä ja oppia. Pidät ryhmätyöstä ja haluat ymmärtää ja kehittää asiakkaiden liiketoimintaa.