Millaista koodaavan Scrum Masterin työ on Goforella?

Tutustu asiakkaaseemme

Lue lisää

”Olen Salum Abdul-Rahman ja työskentelen Scrum Masterina Työterveyslaitoksella. Samassa yhteydessä asiakkaalla työskentelee Goforelta kaksi tiimiä ohjelmistokehittäjiä sekä muutama UX- ja palvelumuotoilija. Pääasiallisesti tehtäviini kuuluu asiakkaan neljän projektin tuoteomistajien sparraaminen heidän työssään, jotta he saavat luotua yhteisen vision goforelaisten kanssa kehittettävien palveluiden liiketoimintatarpeista. Entisenä ohjelmistokehittäjänä myös valmennan tiimejä kehittämään omia työskentelytapojaan ja ohjelmistokehityskäytäntöjä. Yritän myös ohjata keskusteluja ohjelmistokehitystiimien, UX-asiantuntijoiden, tuoteomistajien ja sekä TTL:n sisäisten sidosryhmien välillä tavoilla, jotka edesauttavat nopeiden muutosten ja päätösten tekemistä.

Asiakkaan kanssa työskentelemme joustavasti; työskentelytapamme perustuvat scrumiin, mutta olemme soveltaneet sekä kanbanista että SAFe:sta sopivia käytänteitä tilanteen vaatiessa. Ketterien menetelmien asiantuntijana autan tiimejä ja asiakasta tunnistamaan ja löytämään toimivat ratkaisut. Työskentelytapojen kehittäminen tapahtuu retrospektiivien kautta, jotka fasilitoin ja tuen tiimejä tunnistamaan kehityskohteita sekä tekemään päätöksiä kehityskohteista sekä ongelmista. Tuen tiimejä myös valittujen toimintatapojen muutoksissa sekä ongelmanratkaisussa. Fasilitoin myös muita tarvittavia scrum-rituaaleja sekä isompia työpajoja tai projektinvaiheiden retrospektiivejä tukien näin sekä Työterveyslaitoksen että tiimien toimintatapojen kehittämistä sekä yksilöiden oppimista.

Goforella ketterien toimintatapojen asiantuntemusta olen päässyt kehittämään mm. perustamani vertaisryhmän, Agile Leadership Helsinki killan, tukemana sekä osallistumalla laajasti erilaisiin koulutuksiin, jotka olen itse valinnut. Työnkuva on mieluinen, koska pääsen käyttämään osaamistani monipuolisesti työkavereiden ja asiakkaiden asiantuntijoiden oman työn ja yhteistyön onnistumisen mahdollistamiseen.”

Mitä toivomme sinulta

Avainsanoja

JVM-kielet, Javascript, tietokannat, integraatiot, Scrum, Kanban, XP, Lean, LeSS, SAFe, valmennus, fasilitointi, systeemiajattelu

Pidät työnteosta asiakkaiden kanssa ja haluat ymmärtää ja kehittää heidän liiketoimintaansa. Uskot tiimin ja asiakkaan yhteistyöhön ja sinulla on aito tahto tehdä projekteista onnistuneita. Scrum ja Kanban ovat tuttuja sinulle ja osaat hyödyntää mallien parhaita käytäntöjä. Sinulla on tekninen tausta ja olet sujut koodin kanssa. Sinulla on kokemusta avointen lähdekoodien teknologioista, esimerkiksi JVM-kielet, Javascript, tietokannat ja integraatiot. Nykyinen toimenkuvasi on ehkä ohjelmistosuunnittelija, joka kaipaa uusia haasteita ja haluaa kehittyä projektin johtamisessa.

Mitä tarjoamme sinulle

Tutustu goforelaisiin

Otteita ajatuksista, kulttuurista sekä arjesta Goforella

Tutustu meihin

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä tyytyväiset työntekijät ovat yrityksemme keskiössä ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuriamme myös asiakasprojekteihin.

Koemme tärkeänä henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisen ja voit vapaasti valita etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, jotka koet tärkeäksi. Työntekijämme jakavat innokkaasti osaamistaan ja parhaita käytäntöjään viikoittaisten esitysten, aktiivisen kiltatoiminnan ja sisäisten koulutusten avulla.

Goforelaiset ovat aktiivisia myös työn ulkopuolella ja kokoontuvat yhdessä vaikkapa lautapelien äärelle, kiipeilemään, pyöräilemään tai pelaamaan videopelejä. Työntekijöistä koostuva tapahtumajärjestäjätiimi järjestää kuukausittain saunailtoja, urheilullisia tapahtumia sekä perhepäiviä.

Työ- ja vapaa-ajan tasapaino on meille erittäin tärkeää ja työsuhde-etuihimme kuuluvat mm. joustavat työajat, vapaavalintaiset työvälineet ja mahdollisuus etätöihin. Panostamme erityisesti työntekijöidemme hyvinvointiin ja etuihin kuuluu myös laaja työkykyvakuutus, hammashoito, silmälasietu ja sairaan lapsen hoitoetu.