Palveluarkkitehti

Palveluarkkitehti

Mitä tarjoamme sinulle

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksemme ydin ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuria mukanamme myös asiakasprojekteihin.

Ammatillisen osaamisen kehittäminen on meille tärkeää ja saat itse valita mielenkiintoisimmat palat vaikkapa viikoittaisten esitysten, kiltatoiminnan tai koulutusten seasta. Goforelaisten yhteisöllisyys ulottuu myös työn ulkopuolelle. Erilaiset aktiviteetit, kuten, lautapelit, pyöräileminen, kiipeily ja videopelit ovat tapoja, joilla vietämme aikaa yhdessä saunailtojen, tapahtumien ja perhepäivien ohessa. Jotta työ ja vapaa-aika löytäisivät tarvitsemasi tasapainon, saat itseohjautuvasti määrittää joustavan työaikasi, tehdä etätöitä ja valita työvälineet tarpeesi mukaan. Nämä ja monet muut edut odottavat sinua Goforella!

Mitä toivomme sinulta

Haemme monipuolisen kokemuksen omaavia palveluarkkitehteja rakentamaan kanssamme digitaalista Suomea. Toimit asiakkaidemme kehittämishankkeiden eri vaiheissa, suunnitellen ja ohjaten digitaalista muutosta ja liiketoiminnan kehittämistä. Roolissasi edustat asiakasta ja toimit tulkkina asiakkaan toiminnan ja teknologian kehittäjien välillä. Meille on tärkeää, että tehtävä muotoutuu sinun näköiseksesi, jotta osaamisesi ja persoonasi pääsevät täyteen potentiaaliinsa, jättäen kuitenkin tilaa myös kehittymiselle.

Palveluarkkitehtina voit toimia asiakasprojekteissa mm. seuraavissa rooleissa:

  • Kokonaisarkkitehtina asiakkaan laajoja kehityskokonaisuuksia suunnitellen ja ohjaten sekä tukien asiakkaan kehitystoiminnan muutosta ketteräksi
  • Business analystinä, tuoteomistajana tai määrittelijänä asiakkaan liiketoiminnan kehitysvaatimuksia analysoiden ja teknologiavaatimuksiksi kääntäen
  • Ratkaisuarkkitehtina tai integraatioarkkitehtina eri sovellusalueiden ratkaisuvalinnassa auttaen sekä ohjelmistokehitysprosessissa tukien

Aiempi työhistoriasi voi koostua esimerkiksi erilaisista arkkitehtuurisuunnittelun (mm. kokonaisarkkitehtuuri tai tieto- ja integraatioarkkitehtuuri), vaatimusmäärittelyn tai ratkaisusuunnittelun tehtävistä. Tärkeintä on kyky tunnistaa asiakkaan kehitystarpeet ja viedä ketterästi läpi erilaisia muutosprojekteja, hyödyntäen paitsi perinteisiä arkkitehtuurin ja vaatimusmäärittelyn menetelmiä, myös lean- ja design-ajattelua. Tämän lisäksi osaamispalettiasi voivat täydentää esimerkiksi projektinhallinta- ja IT-hankintaosaaminen tai eri sovellusalueiden, kuten pilvi ja IoT, ratkaisuosaaminen.

Ennen kaikkea arvostamme halua kehittää ja jakaa omaa osaamista, intoa työskennellä ”kädet savessa” ja aitoa ymmärrystä digitalisaation tärkeydestä ja vaikutuksista organisaatioiden toimintaan. Haluamme joukkoomme ihmisen, jolle tämä kaikki on yhtä tärkeää kuin meille.

Goforelaiselta

”Olen Karita Ritvanen ja työskentelen Goforella palveluarkkitehtina. Goforen palveluarkkitehtien roolikirjo on laaja – meidän joukostamme löytyy mm. projektipäälliköitä ja -koordinaattoreita, kokonais- ja ratkaisuarkkitehteja sekä agile coacheja. Osaamista löytyy laajalta alueelta arkkitehtuurin, projektinhallinnan, vaatimusmäärittelyn ja ketterien menetelmien piiristä.

Omaan työhöni kuuluu tehtäviä niin arkkitehtuurin, määrittelyn kuin ketterien menetelmienkin parissa. Työni on erittäin monipuolista – työskentelen vaihtelevissa rooleissa usean eri asiakkaan kanssa. Tällä hetkellä työpöydältäni löytyy caseja liittyen asiakkaan kokonaisarkkitehtuurin kehittämiseen, järjestelmäarkkitehtuurin kuvaamiseen sekä ketterään kehittämiseen ScrumMasterin ja Agile coachin roolissa. Minulle yhteinen tekijä näissä eri rooleissa on se, että pyrin aina hahmottamaan ”isoa kuvaa” ja kokonaisuutta. Vaikka työ vaatii hyvin yksityiskohtaistakin asioiden kuvaamista, itselleni on aina tärkeää hahmottaa ns. iso kuva, johon asiat liittyvät.

Parasta työssäni on nimenomaan sen monipuolisuus ja työn tarjoama haasteellisuus. Vaihtelevuutta tuo myös se, että työkeikasta riippuen toimin joko osana tiimiä tai itsenäisenä konsulttina asiakkaalla. Monipuoliset ja hyvinkin erilaiset työtehtävät tuovat kivaa vaihtelua työpäiviin ja toisaalta mahdollistavat oman osaamisen laaja-alaisen hyödyntämisen. Minulla on vahva tekninen tausta vuosilta jolloin toimin ohjelmistokehittäjänä ja toisaalta myös paljon kokemusta määrittelytyöstä asiakkaan kanssa. Taustani vuoksi toimin luontevasti mm. rajapintana liiketoiminnan ja toteutustiimin välillä. Työhöni liittyy vahvasti yhteistyö eri tahojen ja sidosryhmien välillä ja roolissani vaaditaan taitoa kommunioida eri tahojen kanssa. Pääsen tekemään töitä hyvin erilaisissa rooleissa työskentelevien ihmisten kanssa ja heidän kauttaan myös laajentamaan osaamistani. Yksi työni parhaista puolista onkin erilaisten ihmisten kanssa työskentely.

Goforella on hienoa se, ettei tekijöitä lokeroida vain yhden osaamisen perusteella tiettyyn rooliin vaan voit todella hyödyntää osaamistasi hyvinkin erilaisissa tehtävissä. Lisäksi omaa osaamistaan pääsee kehittämään ja siihen myös kannustetaan. Meillä on mahtava ”We can do it” -asenne ja aina löytyy kollega sparraamaan, auttamaan tai kuuntelemaan kun olet apua vailla.”

Karita Ritvanen,
Palveluarkkitehti

Avainsanat

SAFe, JHS 179, TOGAF, ArchiMate, agile, lean, vaatimusmäärittely

Tutustu työhömme tarkemmin

Arkkitehtuurikonsultointi →

Liity joukkoomme!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja kerro meille mitä osaat ja mikä saa maailmasi pyörimään. Muista liittää CV:si myös mukaan.

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.