Avainsanat

tietoarkkitehtuuri, menetelmäosaaminen, avoin data, MDM

Etsimme innostuneeseen ja aikaansaavaan asiantuntijajoukkoomme tietoarkkitehtuurin kehittämisen ammattilaista. Tarjoamme sinulle haastavia ja monipuolisia asiakastoimeksiantoja erilaisten kehittämishaasteiden parissa. Työssäsi pääset hyödyntämään ja kehittämään osaamistasi sekä luomaan asiakkaiden tai koko yhteiskunnan toimintaa parantavia ratkaisuja. Intohimonasi on tiedon eheys, saatavuus ja käytettävyys oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ymmärrät tiedon ja sen virtauksen merkityksen sekä haluat optimoida koko yhteiskunnan ja organisaatioiden tietovirtoja sekä parantaa johtamisen tietoperustaa.

Tietoarkkitehtina ymmärrät asiakkaan toiminnan luonnetta ja prosesseja, kykenet jäsentämään laajoja tietojoukkoja sekä mallintamaan toiminnan rakenteita virtaavien tiedonhallintaprosessien, palveluiden ja järjestelmäratkaisujen toteuttamiseksi. Tunnet yhteentoimivuuden edellytykset sekä erilaisia integraatiomalleja ja tiedät, miten tiedot saadaan järjestelmäkentässä liikkumaan.
Tietoarkkitehtina ymmärrät kokonaisarkkitehtuurin merkityksen ja tunnet sen keskeisiä menetelmiä (TOGAF, JHS179). Sinulla on osaamista ja kokemusta tietoarkkitehtuurin mallintamisesta (UML, ER, Archimate, tms.) sekä tunnet ydintiedonhallinnan (MDM) periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännössä.
Osaamisalueesi voi ylettyä loogisen tason tietoarkkitehtuurista laaja-alaiseksi arkkitehtuurin mallinnus- ja määrittelyosaamiseksi tai konkreettisiin tietomalleihin sekä tiedon siirron ja tietovarastoinnin ratkaisujen suunnitteluun. Tuntemiasi avainsanoja ovat mm. MDM, ETL, Data Vault, DW, omadata, avoin data.

[/vc_column]

Onnistut tehtävässä, kun sinulla on

Kyky jäsentää ja mallintaa laajoja toiminnan ja tiedon kokonaisuuksia

Arkkitehtuurisuunnittelun menetelmäosaamisen perustaidot (TOGAF, JHS179)

Ydintiedonhallinnan (Master Data Management, MDM) perusteiden tuntemus

Avoimen datan politiikkojen ja standardien tuntemus

Henkilötietojen hallinnan ja käsittelyn periaatteiden tuntemus (GDPR)

Hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito

Goforella haluamme tarjota sinulle

Tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä

Työaikaa oman osaamisen kehittämiseen

Mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Modernin työyhteisön tuen, vapauden ja vastuun asiantuntijatyöskentelyssä

Huippuasiantuntijoiden verkoston

Hakemukset