Pienyrittäjien arki tutuksi

OP on yksi Suomen suurimmista finanssialan yrityksistä. Parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen takaamiseksi OP pitää tuotteiden ja konseptien kehityksensä liikkeessä. Pienyritykset ovat rahoituspalvelualalle valtava kohderyhmä – näitä asiakkaita OP halusi ymmärtää ja myös palvella paremmin. Goforen tutkijat selvittivät, miten pienyritykset hallinnoivat talouttaan ja minkälaisia palveluja ja järjestelmiä he käyttävät. Kokemusten perusteella kerättiin ideoita jatkokehitykseen.

Saimme rohkaisua asiakastiedon hyödyntämiseen kehitystyössämme. Nyt käytämme tietoa asiakkaiden eduksi sen sijaan, että vain tuottaisimme tietoa heistä.

Matti Annala

OP

Palvelumuotoilua asiakkaiden tarpeiden pohjalta

Projekti auttoi OP:ta ymmärtämään paremmin, miten pienyrittäjät kokevat rahoitusalan palvelujen ja järjestelmien haasteet ja hyödyt. Goforen vahva tutkimuskokemus rahoitusalan asiakkaiden parissa mahdollisti tarkasti rajatun ja oivaltavan analyysin. OP piti yhteistyötä arvokkaana, sillä se rohkaisi finanssitaloa käyttämään asiakkaiden ääntä tulevassa palvelukehitystyössä.

Tutkitun tiedon avulla ymmärrämme fokusoidummin yritysasiakkaidemme – myös pienempien asiakasryhmien – tarpeita. Teemme OP:ssa jatkuvaa palvelukehitystä sekä yritys- että henkilöasiakkaille

Matti Annala

OP

Tarinankerronnalla kiinni yrittäjien arkeen

Goforen tiimi toteutti tutkimuksen ja analyysin, joka käsitteli pienyritysten tapaa organisoida talousasiansa. Henkilökohtaiset haastattelut ja tarinankerrontametodi avasivat asiakkaiden oivalluksia epäsuorasti. OP otettiin mukaan lopullisessa analyysivaiheessa: tällä varmistettiin, että OP sai täyden hyödyn tutkimuksesta ja sai lisää oppia pienyrittäjistä asiakasryhmänä.

soile roth

Soile Roth

Head of Business, Design

0400 782 737

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

AirD

Maailmanluokan IoT-sovellus Miamin messujen vetonaulaksi

Frank Students

Digitaalinen opiskelijakortti taskussasi

Liikennevirasto

Monitoimittajahankkeella tulevaisuuden liikenteenohjausta