Deutsche Bahn AG

Paremmat rautatiepalvelut täsmällisten matkatietojen avulla

Miten rautatieyhtiö voisi taata sen, että matkatiedot ovat ajantasaiset kaikkina aikoina sen kaikissa viestintäkanavissa, kun 5 700 aseman lävitse kulkee päivittäin 40 000 junaa? Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn AG eli DB löysi vastauksen tähän kysymykseen kääntymällä Goforen tytäryhtiön eMundon teknologia- ja tutkimusosaamisen puoleen.

HAASTE

Ajantasaisten matkatietojen syöttäminen kaikkiin tiedotuskanaviin yhdestä lähteestä ja alustasta käsin

Deutsche Bahnin rataverkossa liikkuu päivittäin yli 200 miljoonaa viestiä. Nämä viestit ovat peräisin raiteilta, opastinjärjestelmästä ja junahenkilökunnan sovelluksista. Niiden pohjalta syntyvät matkatiedot, kuten saapumisajat, laiturimuutokset ja vaunujen järjestys, jotka ilmestyvät bahn.de-sivustolle, DB Navigator ‑sovellukseen, näytölle junan sisällä tai isolle näyttötaululle asemalla.

Dataa on käsittämätön määrä, ja sen pohjalta on pystyttävä tarjoamaan matkustajille virheetöntä matkatietoa nopeasti kaikkina aikoina. Tätä tarkoitusta varten oli tarpeen kehittää keskitetty alusta, joka kerää dataa tosiajassa ja jalostaa sen automaattisesti eri viestintäkanaviin sopivaan muotoon.

Tehtävään kaivattiin teknistä ja ammattitaitoista kehitysosaamista, jota löytyi Goforen tytäryhtiöltä eMundolta. eMundo ja Deutsche Bahn sekä sen kumppanit lähtivät yhteistyössä automatisoimaan, uudistamaan ja uudelleenmäärittämään matkatietojen hallinnointiprosesseja asiakaskeskeisempään suuntaan.

Myrskyt, rankkasateet ja ruuhka-ajat voivat aiheuttaa viivästymisiä tai raidemuutoksia. Juna saattaa esimerkiksi saapua asemalle ”väärin päin”, jolloin vaunut ovat päinvastaisessa järjestyksessä. Oikeanlaisen teknologian avulla tällaisista tapahtumista voidaan ilmoittaa nopeasti ja täsmällisesti kaikkialla junien näyttötauluilla, DB Navigator sovelluksessa sekä junan sisätiloissa.

RATKAISU

Uusien toiminnallisuuksien kehitys, integrointi ja testaus käytettävyysaikana

Projektissa lähdettiin liikkeelle tyhjästä ilman mitään olemassa olevaa teknistä mallia tai organisatorista pohjaa. Projektitiimi teki kokeiluja, testasi kehittynyttä teknologiaa ja etsi ratkaisuja muista maista, esimerkiksi Yhdysvalloista.

Lukuisten eri toiminnallisuuksien parissa työskenteli samanaikaisesti 13 eri osastojenvälistä tiimiä, jotka integroivat toiminnallisuudet järjestelmään saman tien ja tarkkailivat niiden toimintaa käyttökokeilussa. Työskentelytapa mahdollisti nopeiden muutosten tekemisen ja takasi samalla jatkuvan toteuttamiskelpoisen teknologian kehityksen matalalla virheprosentilla.

Lisäksi säännölliset tilannekatsaukset ja kattavat suunnittelukeskustelut rohkaisivat läpinäkyvyyteen. Asiantuntijatiimien välillä järjestettiin koordinaatiokeskusteluja, joissa ehdotettuja ratkaisuja kehitettiin ja synkronoitiin.

”eMundo ei pyri luomaan suljettuja ’tiedon saarekkeita’, vaan välittämään teknologiaosaamista ja juurruttamaan sen rautatieyhtiöönkin.”

Stephanie Mehta, Deutsche Bahn AG

LOPPUTULOS

Luotettavat matkatiedot kerralla joka kanavassa

Projektin lopuksi Deutsche Bahn sai sisäisen ja sille räätälöidyn tietotekniikkajärjestelmän, joka luo täysin automatisoidusti ennusteita raideliikennettä varten useista eri lähteistä saatujen aiempien tietojen pohjalta. Tietojärjestelmän avulla kaikkiin viestintäkanaviin näyttötauluista kuulutuksiin syötetään identtiset matkatiedot.

Deutsche Bahn pystyy nyt tiedottamaan matkustajiaan tosiajassa junanvaunujen muuttuneesta järjestyksestä, viime hetken laiturimuutoksista sekä muista aikataulumuutoksista. Järjestelmä nähdäänkin yhtenä rautatiepalvelun laatuominaisuutena.

Ratkaisu on helposti skaalattavissa. Järjestelmään voi suoraan lisätä useita eri toiminnallisuuksia päivittäin ilman alhaallaoloaikaa tai teknisiä häiriöitä. Toisin sanoen uusien digitaalisten palveluiden tarjoaminen onnistuu nopeasti, käytännöllisesti ja kustannustehokkaasti.

Yhteistyö

Rautatiealan digitalisointia uusin tavoin

Goforen tytäryhtiön eMundon ja Deutsche Bahnin välinen yhteistyö ulottuu vuosien taakse. Alkuvaiheessa yhteistyö keskittyi tietotekniikan kehityshankkeisiin, kunnes vuoden 2015 strateginen suunnanmuutos siirsi fokuksen matkatietoihin.

eMundon kanssa kehitetty uusi järjestelmä vie Deutsche Bahnin jälleen yhden askeleen lähemmäs kohti digitalisaatiota. Teknologia on niin uutta, että sitä ei ole vielä sovellettu laajasti Euroopan markkinoilla. Järjestelmä varmistaa sen, että matkatietoasioissa rautatieyhtiö on nyt teknisesti ja osaamisensa puolesta valmis tulevaisuuteen.

Järjestelmän toimitus onnistui ajallaan ja budjetin rajoissa. Se toimii nyt lähtökohtana kaikille systematisoinnin, analyysin ja tiedonhallinnan tuotteille.

Numeroiden valossa

  • 100 projektitiimin koko
  • 10 eri osaamisaluetta
  • 9 yhteistyövuotta
  • 200 milj. viestiä/pv
  • 2-3 julkaisua/pv

Ota yhteyttä!

Ville Suvanto

Digitaalinen yhteiskunta

ville.suvanto@gofore.com

040 765 6158

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat asiakastarinat

Takaisin ylös