Blogi 19.9.2016

Gofore kehittämään tutkimusaineistojen hakupalvelua

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

CSC  Tieteen tietotekniikan keskus valitsi Goforen tuekseen kehittämään Etsin-hakupalvelua. Palvelua kehitetään osana opetus- ja kulttuuriministeriön Avoin tiede ja tutkimus -hanketta.
Tutkimusaineistojen hakupalvelu Etsin sisältää aineistoja kuvailevia tietoja eli metatietoja. Tutkija, tutkimusryhmä tai organisaatio voi palvelun avulla hakea tutkimusaineistoja omaan käyttöönsä sekä julkaista tietoa omista aineistoistaan ja tarjota niitä laajempaan käyttöön. Lisätietoa hakupalvelusta.
Etsin-palvelua kehitetään laajassa yhteistyössä. Gofore on ollut mukana rakentamassa palvelua myös vuosina 2014–2015. Hakupalvelussa hyödynnetään niin ikään avoimen lähdekoodin palveluissa suosittua CKAN-alustaa. Lähdekoodi julkaistaan avoimesti GitHub-palvelussa.
Lisätietoja:
Gofore Oy
Juha Virtanen
Myyntijohtaja
050 413 3136, juha.virtanen@gofore.com
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus
Anssi Kainulainen
Sovellusarkkitehti
09 457 2244, anssi.kainulainen@csc.fi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
 on edelläkävijä koulutuksen, tutkimuksen, kulttuurin ja julkisen hallinnon yhteentoimivuuden tekijänä. CSC tarjoaa suomalaisen tiedeyhteisön käyttöön myös Pohjoismaiden tehokkaimman laskentaympäristön, huippunopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet sekä Suomen parhaat tieteen tietotekniikan asiantuntijat ja palvelut. CSC on voittoa tavoittelematon, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima valtion erityistehtäväyhtiö. www.csc.fi
Avoin tiede ja tutkimus -hanke (ATT) on opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2014 käynnistämä hanke tiedon saatavuuden ja avoimen tieteen edistämiseksi. Avoin tiede on noussut kansainvälisesti merkittäväksi tavaksi edistää tiedettä ja toisaalta myös lisätä tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa. ATT-hanke pohjautuu laajapohjaiseen ministeriöiden, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoittajien yhteistyöhön. http://avointiede.fi/toiminta.
Gofore Oy on johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali– ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Verohallinto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella lähes 190 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 18,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa ja 6. sijan Euroopan parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. gofore.com

CKAN

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus

Etsin-hakupalvelu

Takaisin ylös