Blogi 31.3.2017

Opettaja ideajahdissa Goforella

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Olen vaikuttunut. Olen inspiroitunut. Näillä sanoilla kuvailen päättynyttä TET-harjoittelujaksoani Goforella.

Olen kokenut lukion opettaja. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä tutustumaan nykypäivän työelämään yrityksessä, päätin tarttua tilaisuuteen heti. Ja mitä pääsinkään oppimaan! Olin TET-viikkoni aikana kuuntelijajäsenenä useissa palavereissa sekä keskustelin lukuisten goforelaisten kanssa. Kyselin käytänteistä ja jaoimme ideoita, puolin ja toisin. Vinkkejä ja uusia ajatuksia kirjasin itselleni muistiin joka päivä.

Minuun teki erityisen suuren vaikutuksen välitön ja ystävällinen ilmapiiri sekä avoimuus. Tässä työyhteisössä näkyi tasa-arvoisuus, kannustaminen ja yhteisen päämäärän tavoittelu. Ne ovat tärkeitä seikkoja kaikille! Todellinen työn ”imu” ja uuden oppimisen into mahdollistavat vaikka mitä!

Tutustumisjaksoni poikii varmasti jatkossa yhteistyötä Goforen ja kouluni välillä. Opiskelijat tulevat yritysvierailuille oppimaan tiimityöskentelyä ja työelämätaitoja. Opettajat tarvitsevat apua tiimijaksojen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Opinto-ohjauksen teematapahtumiin kutsumme goforelaisia asiantuntijoita kertomaan digitalisoituvan työelämän käytänteistä ja urapoluista. Kenties tästä kehittyy vielä jokin laajempikin yhteistyöprojekti! Meillähän on yhteinen tulevaisuuden tavoite: saada alalle eteviä opiskelijoita ja tekijöitä, myös tyttöjä.

 Nyt palaan takaisin opetustyöhön.  Inspiroituneena.

Kiitos Gofore! What a great place to work!

Janna Leskinen

matemaattisten aineiden lehtori 

Tampereen yhteiskoulun lukio

Takaisin ylös