Blogi 2.12.2016

Gofore jatkaa Työsuojeluvalvonnan kumppanina digitaalisten muutosten tiellä

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Gofore Oy ovat tehneet jatkosopimuksen Työsuojeluvalvonnan tietojärjestelmä Veran kehittämisestä ja ylläpidosta. Sopimus jatkuu vuoden 2021 toukokuun loppuun ja on arvoltaan on noin 1,5 miljoona euroa.
Hankinta liittyy työsuojeluvalvonnan digitalisoitumiseen ja siihen liittyvään toimintamallien uudistamiseen. Vera-tietojärjestelmän avulla helpotetaan ja nopeutetaan työsuojelutarkastajan työtä oleellisesti. Tämän lisäksi järjestelmää käytetään toiminnan suunnitteluun sekä seurantaan.

Asiakasymmärrys ja ketterä kehitys edellä

Vera-tietojärjestelmän ketterä kehitys- ja ylläpitohankinta toteutettiin Hanselin puitesopimuksen alaisena kilpailutuksena. STM saa Goforelta tutut asiantuntijat käyttöönsä saman tiimin jatkaessa kehitystyötä uuden sopimuksen puitteissa. Jatkumo on asiakkaan kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä entuudestaan tuttu kehitystiimi ymmärtää asiakkaan toimintamallit ja tarpeet.

Aiempi vaihe poikkeuksellinen onnistuminen

Ketterien menetelmien avulla Vera-tietojärjestelmää kehitetään pieni pala kerrallaan. Näin tiedetään koko ajan, että projekti on menossa oikeaan suuntaan. Onnistunut projektimalli, onnistunut hankkeen johtaminen sekä sitoutunut projektiryhmä sekä asiakkaan että toimittajan puolella johti Vera-järjestelmän kehittämisessä poikkeukselliseen onnistumiseen.
– Vastaavan järjestelmän hankinta keskivertosuoritustasolla olisi maksanut lähes kolminkertaisesti ja kestänyt 5–8 vuotta kauemmin eli kyllä tässä voi puhua poikkeuksellisesta onnistumisesta, ylitarkastaja Teija Inkilä Sosiaali- ja terveysministeriöstä. kertoo.
– Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan kehittämistyötä yhdessä asiakkaan kanssa. Projektiryhmämme on hitsautunut asiakkaan asiantuntijoiden kanssa sellaiseksi kokonaisuudeksi, että tulosta syntyy aivan jokainen päivä ja yhteinen innostus näkyy päälle päin, kertoo liiketoimintavastaava Kristiina Härkönen Goforesta.

Kuva: Vera-sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa mukana (vasemmalta lueteltuna): Johtaja Arto Teronen (Länsi- ja Sisä-Suomen AVI), Ylitarkistaja Teija Inkilä (STM), Valvontajohtaja Raimo Antila (STM), Toimitusjohtaja Timur Kärki (Gofore) ja Osastopäällikkö, ylijohtaja Leo Suomaa (STM).
Vera-sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 1.12.2016 mukana olivat (vasemmalta): Johtaja Arto Teronen (Länsi- ja Sisä-Suomen AVI), Ylitarkistaja Teija Inkilä (STM), Valvontajohtaja Raimo Antila (STM), Toimitusjohtaja Timur Kärki (Gofore) ja Osastopäällikkö, ylijohtaja Leo Suomaa (STM).

Lisätietoja: 
Gofore Oy
Kristiina Härkönen
Business Manager, Terveys & hyvinvointi, kunnat & aluehallinto
+358 40 742 3411, kristiina.harkonen@gofore.com
Sosiaali- ja terveysministeriö
Teija Inkilä
Hankintaryhmän puheenjohtaja Ylitarkastaja
+358 02 951 63484
Gofore Oy on tulevaisuuden sähköisten palveluiden kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Suunnittelemme ja rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa valloittavia sähköisiä palveluita ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Olemme innoissamme uudesta digitaalisesta aikakaudesta, joka tarjoaa jatkuvaa uuden kokemisen ja synnyttämisen riemua. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella noin 200 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 19 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa (2015, 2016) ja 6. sijan Euroopan parhaat työpaikat -tutkimuksessa (2016). Yritys on perustettu vuonna 2001. gofore.com
Sosiaali- ja terveysministeriö on osa valtioneuvostoa. Ministeriö vastaa sosiaali- ja terveyspolitiikan suunnittelusta, ohjauksesta ja toimeenpanosta. STM:n tavoitteena on, että kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet terveelliseen ja turvalliseen elämään. Työsuojeluvalvonta valvoo työelämän lainsäädännön noudattamista sekä työn terveyttä ja turvallisuutta. 
 

Takaisin ylös