Blogi 31.8.2016

Gofore jatkaa vahvasti Suomen digitalisointia yhdessä Väestörekisterikeskuksen kanssa

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Väestörekisterikeskus (VRK) valitsi Goforen digitaalisien palveluiden asiantuntijat Suomi.fi-palveluväylän ja liityntäkatalogin jatkokehitystehtäviin sekä kehittävään ylläpitoon. Valinta perustuu Hansel Oy:n IT-konsultoinnin puitejärjestelyn kevennettyyn kilpailutukseen. Sopimus jatkuu optioineen vuoden 2017 loppuun.
Suomi.fi ja liityntäkatalogi ovat osa Kansallisen palveluarkkitehtuurin (KaPA) muodostamaa digitaalisen Suomen palveluinfrastruktuuria, jonka avulla niin tiedonsiirto organisaatioiden ja palveluiden välillä kuin uusien palvelukokonaisuuksien tuottaminen tehostuu merkittävästi.

Yhteistyö rikastuu moderneilla menetelmillä

Uuden sopimuksen myötä Gofore jatkaa vahvasi KaPA-ohjelman yhtenä keskeisenä toimittajana. Gofore on ollut alusta asti kehittämässä ohjelman palveluita: Suomi.fi, palveluväylä, sähköinen tunnistamisen ratkaisu, roolien ja valtuutusten hallinnan palvelu sekä palvelunäkymät kansalaisille, virkamiehille ja yrityksille.
– Kansallinen palveluväylä on kevyt ja tehokas integrointimekanismi organisaatioiden väliseen sanomaliikenteeseen. On hienoa päästä jatkamaan sen kehitystä modernisti, DevOps-menetelmin sekä jatkaa yhteistyötä virolaisten X-Road-kehittäjien kanssa, Goforen KaPA-guru Mikko Kolehmainen innostuu.

Lisätietoja:

Gofore Oy
Mikko Kolehmainen
Johtava konsultti
040 589 2725, mikko.kolehmainen@gofore.com
Lue miten voimme auttaa organisaatiotasi Kansallisen palveluarkkitehtuurin hyödyntämisessä: gofore.com/kapa.
Väestörekisterikeskus
Janne Viskari
Johtaja, Kansallinen palveluarkkitehtuuri
Väestörekisterikeskus
Suomi.fi-palveluväylä on organisaatioiden väliseen sanomaliikenteeseen tarkoitettu tiedonsiirtokanava, jonka avulla kaikki julkiset palvelut ovat saatavilla yhdenmukaisella tavalla. Liityntäkatalogi puolestaan on kattava luettelo palveluväylällä tarjottavista palveluista. Se sisältää palvelu- ja rajapintakuvauksia, joiden avulla palvelujen löytäminen ja niiden hyödyntäminen on nopeaa ja kustannustehokasta. Lisätietoa Kansallisesta palveluarkkitehtuuriohjelmastaSuomi.fi-palveluväylästä, Liityntäkatalogista.
Gofore Oy on johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi − digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Verohallinto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella yli 180 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 18,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa ja 6. sijan Euroopan parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. 

Takaisin ylös