Blogi 13.12.2023

Neuromonimuotoisuus puheenaiheena

Man and woman with laptop sitting on sofas

Kun jotain kiinnostavaa tapahtuu, on siitä itseasiassa aika helppoa viestiä. Tässä blogissa kerron, kuinka onnistuimme yhdessä goforelaisten ja kumppaneidemme kanssa herättämään keskustelua ja lisäämään suuren yleisön ymmärrystä neurodiversiteetistä työelämässä.

Gofore on työyhteisö, joka tarttuu toimeen, herättää tunteita ja tarjoaa aina jotain uutta. Sen sijaan, että yrittäisimme kovasti luoda yksittäisiä kiinnostavia sisältöjä tai ison budjetin mainoskampanjoita, tarkastelemme laajempia ilmiöitä, uudistumme ja kehitämme toimintaamme – ja kerromme siitä avoimesti ja läpinäkyvästi –  ja kutsumme myös muut mukaan. Tästä oli myös kyse, kun lähdimme vuoden 2023 alusta selvittämään millaista neurologinen monimuotoisuus voi työelämässä olla.

Olen ylpeä, että sitouduimme aiheeseen sekä sisäisessä kehitystyössä että siitä viestimiseen alusta asti yhdessä kumppaneidemme kanssa. Yhteinen tahotila ja suunnitelmallinen tekeminen neuroystävällisen työelämän edistämiseksi vakiinnutti asemamme ajatusjohtajina, ja on herättänyt kiinnostusta niissäkin kohderyhmissä, jotka eivät olleet aiemmin kuullut neuromonimuotoisuudesta. Pitkäjänteinen tekeminen ja jatkuvat aloitteemme julkisessa keskustelussa syvensi ihmisten ymmärrystä neurodiversiteetista monilla foorumeilla.

Viestinnän ammattilaisemme ovat pitkin vuotta tukeneet ja sparranneet goforelaisia kirjoittamaan blogitekstejä sekä puhumaan tapahtumissa ja valmistautumaan henkilöhaastatteluihin, podcasteihin ja webinaareihin. Henkilökohtaiset kiitokseni meidän Speedclubille ja työkavereille: TiiaEllaMillaSallaSanna and Laura.

Olen yhtä lailla ylpeä ja äärimmäisen iloinen siitä, miten hienosti työyhteisömme on tukenut goforelaisia, jotka ovat avoimesti jakaneet oppimispolkuaan ja omia kokemuksiaan sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Aihe kiinnostaa mediaa

Blogissamme julkaistut goforelaisten tarinat ja työelämäkokemukset herättivät laajaa kiinnostusta sosiaalisessa mediassa, ja poiki lukuisia haastattelupyyntöjä. Lisäksi teimme aktiivisesti mediaviestintää.

Lehdistötiedote: Onko neuroepätyypillisyys vaiettu aihe työpaikoilla? Monimuotoisuus pitää valjastaa vahvuudeksi

Monipuolinen näkyvyys niin yleis- kuin talousmedioissa toivat aiheelle näkyvyyttä. Mediajulkisuudessa aihetta käsiteltiin eri ihmisten henkilökohtaisten kokemusten sekä asiantuntijoiden tietämyksen kautta.

Esimerkkejä mediaosumista

Ilmiö sosiaalisessa mediassa

Median ja uutisten ohella keskustelua syntyi paljon myös somessa, erityisesti LinkedIn:ssä. Julkaisimme puolen tusinaa blogikirjoitusta, joita jaettiin paitsi Goforen yritystileillä myös ihmiset viestivät niistä omissa someverkostoissaan. Blogit keräsivät orgaanisesti yhteensä satoja lukukertoja.

Goforen seuraajamäärä kasvoi vuoden aikana aikana 24 %. Teema keräsi Goforen ja aktiivisesti aiheesta viestineiden goforelaisten somessa +252,100 näyttökertaa ja +5,100 reaktiota. Henkilökohtaisten kokemusten jakaminen, sosiaalisen median kommentointi ja yleinen aiheesta keskustelu ovat kaikki olleet merkityksellisiä tekoja paremman työelämän puolesta. Kiitos paljon!

Tavoitteena inklusiivinen työelämä

Koimme, että meillä työnantajana on sekä vastuu että mahdollisuus tehdä erilaisia työelämäkokemuksia näkyviksi. 

Positiivinen medianäkyvyys ja erilaiset näkökulmat ja tarinat somessa ovat vieneet eteenpäin tärkeää muutosta: muutosta, miten ihmiset näkevät ja puhuvat neurodiversiteetista työelämässä. Samalla se on tuonut esiin sen, kuinka tärkeää ja tavoiteltavaa on kohdata yksilö ja nähdä hänen ainutlaatuiset vahvuudet ja potentiaali.

Varmistetaan yhdessä osallistava työelämä ja arki meille kaikille.


Tutustu aiheeseen lisää:

DEI

Gofore Crew

Meri Mattila

Meri on tarinoista innostuva viestinnän asiantuntija. Hän rakentaa työnantajabrändiä yhdessä kaikkien goforelaisten kanssa. Meriä kiinnostaa työnantajamielikuvan kehittäminen, sekä positiivinen palaute ja empatia osana työelämätaitoja.

Takaisin ylös