Monimuotoisuus, inklusiivisuus ja yhdenvertaisuus

Neurodiversiteetti työelämässä

Astu maailmaan, jossa tietoisuus on ensimmäinen ja tärkein askel. Olemme Goforella oppineet, että neuroystävälliset käytännöt ovat kaikille hyviä käytäntöjä ja diagnoosien sijaan on tärkeää keskustella avoimesti toiveista, haasteista ja vahvuuksista. Vaivannäkö yksilön ainutlaatuisten taitojen ja parhaan potentiaalin löytämiseksi kannattaa.

Tervetuloa oppimaan yhdessä millaista neuromonimuotoinen työelämä voi olla!

Neurodiversiteetin ymmärtäminen

Avain parempaan työelämään ja osallistaviin digitaalisiin palveluihin

Kansainvälisten tutkimuksien mukaan 15–20 % ihmisistä on neuroepätyypillisiä. Neurodiversiteetti on yksi moninaisuuden muoto – hyvinkin yleinen sellainen – ja siksikin ajattelemme, että meidän kaikkien olisi tärkeää ymmärtää sitä paremmin.

Neuroepätyypilliset ihmiset usein näkevät ja kokevat maailman hieman eri tavalla. Näin ollen neurodiversiteetin syvällisempi ymmärtäminen ei ainoastaan luo parempaa työelämää, vaan auttaa myös suunnittelemaan ja rakentamaan parempia ja osallistavampia digitaalisia palveluita ympärillämme oleville ihmisille.

Five Goforeans (two women, three men) sitting in the office and talking together.

Monimuotoisuus, inklusiivisuus ja yhdenvertaisuus Goforella – Kohti uusia tavoitteita

Monimuotoisuus, inklusiivisuus ja yhdenvertaisuus (DEI) on – ja on aina ollut osa Goforen DNA:ta. Yli 20 vuotta olemme rakentaneet yhdessä työpaikkaa, joka on hyvä jokaiselle goforelaiselle. Työpaikkaa, missä jokainen meistä voisi olla sellainen kuin on ja kokea tulleensa hyväksytyksi. Työpaikkaa, jossa kaikilla on samat mahdollisuudet.

Vuonna 2023 päätimme ottaa neurodiversiteetin ymmärtämisen yhdeksi keskeiseksi teemaksi osana DEI-työtämme. Aihe nousi esiin sekä goforelaisten että esihenkilöidemme kautta, joten ajattelimme sen olevan teema, mitä meidän kaikkien tulisi ymmärtää paremmin.

Lue lisää →

Neurodiversiteetti Goforella: Kuinka rakentaa kaikille toimiva työyhteisö

Kun esihenkilömme ilmaisivat halunsa ymmärtää neurodiversiteettiä paremmin, emme arvanneet mihin tämä pyyntö meidät vielä johdattaisi. Tässä blogitekstissä kerromme vuoden 2023 edistysaskeleistamme Goforella neuromoninaisen työyhteisön tukemisessa, niistä muutoksista, joita olemme tehneet, sekä niistä opeista, joita olemme matkan varrella saaneet.

Lue lisää →

Tärkeimmät opit

 • Neurodiversiteettiystävälliset käytännöt sopivat kaikille. Yksinkertaisimmillaan ne tuovat selkeyttä ja valinnanvapautta.
 • Tietoisuus on ensimmäinen askel huomioimiseen.
 • Avoimen keskustelun ja psykologisen turvallisuuden tulee olla keskiössä, ei diagnoosien.

 

 • Avain neurodivergenttien työntekijöiden johtamiseen on varata riittävästi aikaa ihmiseen tutustumiseen ja yksilöllisten piirteiden ymmärtämiseen.
 • Ajankäyttö ihmisen osaamisen ja potentiaalin löytämiseen kannattaa aina.
 • Ole valmis tekemään virheitä ja oppimaan niistä.
 • On ok ajatella, että neurodiversiteetillä on hintalappu.  On vain meistä kiinni korostuvatko haasteet vai mahdollisuudet.
 • Parhaimmillaan neurodiversiteetin huomioiminen saa aikaan vahvemman yhteisön.

Lue lisää →

Goforelaisten pohdintoja aiheesta

3 vinkkiä inklusiiviseen rekrytointiin

 1. Ole avoin ihmisten moninaisuudelle. Nepsypiirteet eivät ole valinta, eivätkä ne välttämättä näy päälle.
 2. Ole valmis näkemään vaivaa kandien potentiaalin ja osaamisen paljastamiseksi. Tämä voi tarkoittaa tehokkuuden unohtamista ja laadun kriteerien uudelleen määrittämistä.
 3. Ole valmis mokaamaan ja oppimaan jokaisesta nepsykohtaamisesta.
People working together

Neuromonimuotoisuus puheenaiheena

Lue blogistamme, kuinka onnistuimme yhdessä goforelaisten ja kumppaneidemme kanssa herättämään keskustelua ja lisäämään suuren yleisön ymmärrystä neurodiversiteetistä työelämässä.

Lue lisää →

Yksi strategisista tavoitteistamme on tarjota työntekijöillemme yksilöllistä tukea erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Jokainen rakentaa kulttuuriamme oman toimintansa kautta

Työyhteisöä, ja siten myös Goforea yrityksenä, kehitetään kaikkien goforelaisten voimin. Inspiroivassa osaajien yhteisössä löydämme parhaat ratkaisut ja opimme uusia näkökulmia, mikä puolestaan kasvattaa sekä ammattitaitoamme että kykyämme huomioida ja ymmärtää toisiamme. Goforella tuemme asiantuntijoiden kehittymistä monipuolisesti yksilölliset tarpeet huomioiden.

Liity joukkoon →

Takaisin ylös