Blogi 13.1.2017

Goforelaisten läheiset tutustuivat ja ihastuivat Tampereen toimistoon

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Loppiaisperjantaina Goforen Tampereen toimistolla oli vauhdikas päivä, kun työntekijät toivat perheitään ja kavereitaan tutustumaan toimistoon ja kulttuuriin. Tällaisia tapahtumia järjestetään tietysti monilla työpaikoilla, mutta uutena goforelaisena yllätyin, miten helposti ja mukavasti kaikki onnistui täällä meillä.
Ehdotin perhepäivän järjestämistä jo ensimmäisellä työviikollani ja innostuneita löytyi heti jo useita. Koska Goforella uskotaan työntekijöiden omaan päätöksentekokykyyn ja vastuunottoon, tällaisen tapahtuman järjestämiseen ei tarvittu kenenkään erillistä päätöstä: riittää, että tarpeeksi moni ihminen piti sitä hyvänä ideana. Kaikki oli järjestettävissä ilman byrokratiaa tai raskasta päätöksentekoprosessia.

Goforella toimistoilla on myös erillinen viihtyvyystyöryhmä, josta saatiin merkittävää apua tämänkin tapahtuman järjestämiseen, mutta sama vastuun jakamisen periaate toimii viihtyvyydenkin suhteen – ei ole tarkoitus, että viihtyvyys olisi vain yhden henkilön tai työryhmän vastuulla. Viihtyvyys on kaikkien asia ja kaikki voivat sitä edistää.

Budjettia ei ole, eikä tarvita

Tein alussa myös sen virheen, että menin mainitsemaan sanan ’budjetti’ ja sen hyväksymisen. Tähän joku välittömästi vastasi, että ”ei meillä Goforella mitään budjetteja tällaiseen ole”. Normaalissa organisaatiossa tämä tarkottaisi, että tapahtuman järjestämiseen ei ole rahaa. Goforella se tarkoittaa jokaisen omaa vastuuta harkita ja päättää, kuinka paljon rahaa ja aikaa tällaisen tapahtuman järjestämiseen kannattaa käyttää. Tämä toimii silloin, kun jokainen muistaa, että vapaus edellyttää omaa vastuuta.
Tapahtuman järjestämistä helpotti myös se, että Goforen toimistot ovat ilman eri järjestelyjäkin jo todella viihtyisiä paikkoja. Halusimme myös, että tapahtuma on meidän itsemme näköinen. Tampereen toimiston tapahtumasta muodostui lopulta toimistopeli, jossa oli parikymmentä touhupistettä ja joiden suorittamisesta sai kaikkien rakastamia tähtitarroja.

Iltapäivä lapsille ja ilta aikuisille

Iltapäivän ohjelma oli suunnattu lapsille, illasta tehtiin enemmän afterwork-henkinen. Alkuperäinen ehdotus tapahtumasta oli nimenomaan perhepäivä, mutta hyvin nopeasti kävi ilmi, että osa goforelaisista halusi tuoda toimistolle aikuisia ystäviään tai muita sukulaisia. Tällaisena tapahtuma toimi kaikille eikä vain niille, joilla sattui olemaan lapsia.

Iltapäivän pingisrobottihaasteet, onginnat, temppuradat, biljardipöydät, herkkupisteet ja muut puuhastelut olivat osallistujien palautteen perusteella erittäin suosittuja. Noin neljän aikaan (jo goforelaisiksi käännytetyt) perheen pienimmät vietiin kotia kohti.

Tämän jälkeen aina sanavalmis ja viihdyttävä toimitusjohtajamme Timur Kärki piti toimistomme auditoriossa noin puolen tunnin esityksen aiheesta Gofore ja Goforen kulttuuri. Olen ehkä puolueellinen, mutta minusta on kiva kuunnella Timurin puheita, koska tiedän, että hän puhuu sydämestään ja rehellisesti.
Loppuillasta temppuradat vaihtuivat pokeripöydiksi, tarjoilu afterwork-henkiseksi, onginta Gofore-visaksi ja niin edelleen. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli meidän järjestäjien mielestä ja myös osanottajien palautteen perusteella onnistunut.

Nyt myös goforelaisten sukulaiset ja ystävät tietävät, mikä on paras työpaikka.

Takaisin ylös