Blogi • 16.09.2014

Goforen toteuttama Avoimen datan palvelu avasi ovensa

Goforen toteuttama Avoimen datan palvelu avasi ovensa

Avoindata.fi -palvelu julkistettiin Helsingissä Avoin Suomi 2014 -messujen yhteydessä maanantaina 15.9.2014. Avoimen datan palvelu on Gofore Oy:n Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorille toteuttama julkishallinnon avoimen datan jakamiseen tarkoitettu verkkopalvelu, jonka sisältö on vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.
Tiedon avaamisella pyritään lisäämään yhteiskunnan läpinäkyvyyttä ja avointa toimintaa. Valtioneuvoston tulevaisuusselonteon ”Kestävällä kasvulla hyvinvointia” tavoitteiden mukaisesti nyt rakennetaan uuden avoimen tietoyhteiskunnan rakenteita ja käytäntöjä. Palvelu on suunnattu kaikille, jotka haluavat hyödyntää omissa sähköisissä palveluissaan julkishallinnon tuottamaa avointa dataa.
Gofore on vastannut avoindata.fi -toteutusprojektin ketterän ja avoimen kehittämisen käytännöistä sekä varsinaisesta toteutuksesta.
Aiheesta lehdistössä:
Hs.fi: Hallitusohjelman toteutumista voi seurata internetissä
Tivi.fi: Kaikki valtion avoin data nyt yhdeltä luukulta
It-viikko: Avoimen datan tuutti aukesi – vielä Helsinkiin päin kallellaan
Gofore pyrkii olemaan avoimen tiedon ja -datan suunnittelu- ja toteutustyössä osaavin kumppani sekä julkisen että yksityisen sektorin organisaatioille.
Lue lisää avoimen tiedon palveluistamme:
Avoimen tiedon palvelut 
PRH:n tavoite: tieto avoimeksi ja käyttöön
Goforen uutiskirje: Julkinen data avoimeksi ja käyttöön
Lisätietoja:
Gofore Oy
Juha Virtanen
Liiketoimintajohtaja, sähköisten palveluiden rakennustoimisto
050 413 3136

Juha Virtanen

Juhan vastuulla on Goforen myynnin ja asiakkuuksien johtaminen. Erityisesti Juhan sydäntä lähellä on maailman muuttaminen paremmaksi uusien digitaalisten innovaatioiden ja toimintatapojen kautta. Tällä hetkellä Juhan tärkeimpänä tehtävänä on kehittää Goforesta Suomen parasta asiakasarvoa tuottava digitalisoinnin kumppani.

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.