Blogi • 15.12.2014

Minulla on unelma

Minulla on unelma

Minulla on unelma, että Suomi pelastuu.
Minulla on unelma, että pystymme uudistamaan kansallisia rakenteitamme sellaisiksi, että digitalisaation tuomat mahdollisuudet palveluiden tehokkaalle tuottamiselle saadaan hyötykäyttöön. Tällöin kuntien ja hallinnonalojen väliset muurit murtuvat, ja palveluita kehitetään asiakaslähtöisesti, yhteisesti, meille kaikille.
Minulla on unelma, että kaikki julkinen tieto on avointa, liiketoiminnan ja palveluiden kehittämisen raaka-ainetta. Tieto on valtaa, ja sitä käytetään, yhdessä. Enää ei avata tietoa, vaan se tuotetaan avoimeksi.
Minulla on unelma, että duopolisoitunut julkisen sektorin IT-palveluntarjoajien kenttä monipuolistuu, jolloin innovaatioille ja viriilille tekemiselle tulee tilaa. Samalla synnytetään kotimaisia menestystarinoita, kasvuyrityksiä, kuten me esimerkiksi olemme Goforessa.
Minulla on unelma, että kaikki järjestelmät toteutetaan pala palalta, vähittäin, ketterästi, eikä ikinä enää epäonnistuta isosti. Koodi tuotetaan lähellä asiakasta, käyttäjää kuunnellen, ja häntä varten.
Minulla on unelma, että suomalaiset julkiset digitaaliset palvelut ovat tyylikkäitä ja helppokäyttöisiä, mutta samalla näyttäviä ja koukuttavia. Toimivat täsmällisesti ja nopeasti. Tätä ihmetellään kansainvälisissä vertailuissa. Palvelut ovat ennakoivia ja kunkin henkilön elämäntilanteeseen tai palveluiden tarpeeseen mukautuvia. Designed in Finland ei enää tarkoita Kiinassa tehtyä.
Minulla on unelma, että kaikki tämä johtaa täysin uuteen tietoyhteiskuntaan, jossa apua saa, vaikka sitä ei pyydä, ja meillä kaikilla on yhteiskunnan tietotekninen tukiranka olemassa itsemme toteuttamiseen, innovaatioiden synnyttämiseen sekä peruspalveluiden saavuttamiseen. Aikaa enemmän luovuudelle, elämälle, toisillemme. Kaikelle mikä on oikeasti tärkeää.

Toivotan asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä henkilökunnallemme oikein hyvää joulua ja unelmarikasta uutta vuotta 2015!

Timur Kärki

Timur on Gofore Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perustajaosakkaista. Hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus haasteellisista tietojärjestelmien kehittämishankkeista. Erityisen kiinnostunut Timur on Suomen pelastamisesta onnistuneilla ja innovatiivisilla sähköisillä palveluilla yhdessä Goforen asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Timur itse konsultoi asiakkaita liittyen kokonaisarkkitehtuurityöhön, vaatimusmäärittelyihin sekä kilpailutusprosesseihin.

Linkedin profile

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.