Blogi 25.4.2016

Sinä ansaitset palautetta

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Haluatko olla työssäsi todella hyvä? Mikäli vastaus on kyllä, et pääse kysymyksessä piilevään tavoitteeseen ilman palautetta. Palaute on kehittymisen polttoaine ja suunnannäyttäjä, jatkuvan parantamisen alkuaine ja loistavan suoriutumisen edellytys.

Miksi sitten saat palautetta liian vähän?

Tunne liian vähäisestä palautteesta on universaali ilmiö. En tunne ketään, joka kokisi saavansa riittävästi palautetta ja olevansa tyytyväinen sen laatuun ja määrään. Erikoista palautteen kanssa tuskailussa on se, että aitoa ja oikea-aikaista palautetta voi antaa kuka tahansa. Teoriassa se on siis hyvinkin yksinkertaista. Silti monessa organisaatiossa tuskaillaan palautteen antamisen kanssa. Millä tavalla palautetta tulisi antaa, jotta se olisi ”oikein” annettu?

Käännetään ajattelu toisin.

Mitä jos itse ottaisit viikkotasolla tavoitteeksi kysyä esimerkiksi kolmelta työkaveriltasi palautetta omaan tekemiseesi? Kysy reippaasti: Missä onnistuin? Mitä olisin voinut tehdä paremmin? Ensimmäisellä viikolla saatat saada vastauksia vain toiseen kysymykseen, mutta muutaman viikon päästä työkaverisi jo odottavat kysymyksiäsi ja ovat niihin valmistautuneita. Saattavat jopa tulla kertomaan vastaukset ennen kuin ehdit edes kysymään, nuo mokomat.
Aktiivisella palautteen pyytämisellä paitsi muovaat tiimisi ja organisaatiosi palautekulttuuria, myös rakennat itsellesi uutta tapaa. Sellaista tapaa, jonka monet alasi gurutkin ovat opetelleet.

Gofore Crew

Takaisin ylös