Blogi 5.1.2015

Suomen paras työpaikkani

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Tullessani Goforelle loppuvuodesta 2007 otin tietoisen hypyn tuntemattomaan. Gofore oli tuolloin 13 työntekijän yritys, jolla oli pieni toimisto Tampereella ja vielä pienempi toimisto Helsingissä. En tiennyt yrityksestä ennalta juuri muuta kuin nimen, mutta Goforelle siirtyneen entisen kollegan suositukset ja työhaastattelusta välittynyt avoin ilmapiiri tekivät vaikutuksen. Heti alussa yllätyin positiivisesti: pienestä joukostamme löytyi niin paljon osaamista, innostusta ja yhdessä tekemisen meininkiä, että pystyimme haastamaan kokoamme suuremmat kilpailijat.
Odotin aloittavani uuden työsuhteeni mukavassa ja osaavassa pikkufirmassa, jossa pääsee näkemään yrityksen liiketoimintaa läheltä ja vaikuttamaan asioihin. En vielä tuolloin osannut arvata, että odotukseni tulisivat toteutumaan ja ylittymään moninkertaisesti.
Vuosien saatossa on tapahtunut paljon. Vuodesta 2007 Goforen henkilöstömäärä on seitsenkertaistunut; 100 työntekijän rajapyykki menee rikki tänään 5.1.2015. Samassa ajassa liikevaihtomme on yli kymmenkertaistunut alle miljoonasta vuoden 2014 noin yhdeksään miljoonaan. Kasvumme on ollut nopeaa, kannattavaa ja täysin orgaanista. Osaamisemme, palvelutarjontamme ja asiakastoimeksiantomme ovat kasvaneet ja monipuolistuneet merkittävästi. Olemme muutamassa vuodessa kehittyneet pienestä ohjelmistoyrityksestä keskisuureksi kokonaisvaltaisen palvelun asiantuntijayritykseksi.
Onnistumiset asiakastyössä ja liiketoiminnan menestys tuntuvat hyvältä ja sykähdyttävät joka kerta. Silti koen henkilökohtaisesti kaikkein eniten mielihyvää ja nöyryyden sekaista ylpeyttä siitä, että olemme onnistuneet kasvaessamme säilyttämään ne samat asiat, jotka tekivät minuun vaikutuksen työsuhteeni alussa. Gofore on erinomainen työpaikka, minulla on mahtavia työkavereita ja viihdyn työssäni. Ja mikä parasta, tiedän myös kollegoideni ajattelevan samoin.
Teimme viime keväänä päätöksen lähteä mukaan Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimukseen (Great Place to Work). Sen tuloksissa ja avoimissa vastauksissa nousee vahvasti esiin meillä vallitseva avoimuus, ilmapiiri, innostus, ammattitaito, yhdessä tekemisen ja auttamisen meininki. Tutkimuksen Trust Index -kyselyn mukaan 100 % goforelaisista pitää Goforea kokonaisuudessaan todella hyvänä työpaikkana. Haluamme säilyttää tämän tason jatkossakin – ja silti jatkaa aiempien vuosien vahvaa kasvua.
Tulevan kasvun mahdollistamiseksi Goforeen perustettiin nyt alkaneen vuoden alusta uusi yksikkö, jonka vastuulla on rekrytointi, työviihtyvyydestä ja yrityskulttuurista huolehtiminen sekä osaamisen kehittäminen. Jatkossa valtaosa goforelaisista kuuluu tähän yksikköön, mutta asiakkaiden suuntaan toimimme edelleen liiketoimintayksiköidemme kautta. Olemme vuonna 2015 edelleen se sama sähköisten palveluiden arkkitehtuuri- ja rakennustoimisto, joskin taas toivottavasti piirun verran parempi.
Olen erittäin innoissani, että minulla on kunnia toimia tämän uuden “kulttuuriyksikön” johtajana. Vuosi 2015 tulee olemaan monella tavalla mielenkiintoinen. Aiomme vuoden aikana palkata useita kymmeniä osaavia ja oppimishaluisia, kulttuuriamme ja arvojamme vahvistavia uusia työntekijöitä toimipisteisiimme Tampereelle ja Helsinkiin. Samaan aikaan haluamme huolehtia koko henkilöstön osaamisen kehittymisestä ja työviihtyvyydestä.
Olemme viime vuosina parantaneet tunnettuuttamme merkittävästi, mutta kilpailussa alan parhaista osaajista olemme edelleen verrattain tuntematon työpaikka. Gofore on nyt vuoden 2015 alussa yhä liian monelle sama hyppy tuntemattomaan kuin se oli minulle vuonna 2007. Meillä ei ole mitään syytä vaalia tätä salaisuutta. Tiedämme olevamme poikkeuksellisen hyvä työpaikka ja haluamme tänä vuonna kertoa sen kaikille muillekin.

Takaisin ylös