Blogi 6.2.2015

Suomen pelastaja Gofore nousi Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Gofore on Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksen mukaan Suomen kolmanneksi paras työpaikka. Lista julkistettiin torstaina 5.2. Helsingissä.
”Olemme ylpeitä sijoittumisestamme aivan kärkeen yli 150 organisaation joukossa. Tämä on goforelaisten yhteinen saavutus, sillä jokainen meillä on mukana kehittämässä Goforea yhä paremmaksi”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.
Hieno listasijoitus sai aikaan äänekästä innostusta ja iloista pöhinää goforelaisten joukossa. Tärkein saavutus oli kuitenkin tiedossa jo ennen listan julkistusta.
”Sata prosenttia goforelaisista vastasi tutkimuksessa, että töihin on mieluista tulla joka päivä. Se kertoo, että olemme onnistuneet toteuttamaan tärkeimmän arvomme: olemaan hyvä työpaikka jokaiselle goforelaiselle”, Kärki sanoo
Suomen parhaat työpaikat -listasijoituksessa painottuvat työntekijöiden arviot työpaikastaan. Gofore sai tässä Trust Index -tutkimuksessa goforelaisilta erinomaiset pisteet.

’Työmme tarkoitus on pelastaa Suomi’

Goforella on takana yli kymmenen peräkkäistä kannattavan kasvun vuotta. Keskimääräinen liikevaihdon kasvu kymmenen vuoden ajalta on yli 40 %. Toissa vuonna kasvua oli 60 %, viime vuonna 50 %, ja sama tahti jatkuu tänäkin vuonna. Kasvuluvut ovat jopa ICT-toimialla poikkeukselliset, kuten alla oleva kuva kertoo.
gofore-oy-kasvu

Kärki sanoo, että taloudellinen menestys ja henkilöstön hyvinvointi ovat toistensa edellytys ja seuraus. Goforen menestystekijöistä Kärki nostaa kuitenkin yhden ylitse muiden.
”Työllämme on itseämme ja yritystämme suurempi tarkoitus. Tehtävämme on pelastaa Suomi. Tämä tavoite ja arvomme ohjaavat kaikkea tekemistä meillä joka päivä.”
”Merkityksellinen työ innostaa ihmisiä, ja kun osaaminen on huipputasoa ja työtä tehdään yhdessä hyvän porukan kanssa, saamme asiakkaidemme kanssa aikaan uusia, toimintaa parantavia sähköisiä palveluja.”
Gofore on parhaillaankin mukana useissa keskeisissä kansallisissa tietoyhteiskunnan kehityshankkeissa. Gofore tuo sähköisten palvelujen ja järjestelmien kehittämiseen kokonaisvaltaista näkemystä, ammattikielellä arkkitehtuuriosaamista, joka on julkisten palvelujen ja toimintojen uudistumisen ja tehostamisen lähtökohta ja edellytys.
”Me kaikki goforelaiset tiedostamme vahvasti, että meillä on tärkeä rooli digitalisoitumisen vauhdittamassa yhteiskunnallisessa murroksessa, ja haluamme auttaa yrityksiä ja julkista sektoria uudistumaan ja kehittymään, niin että Suomi ja suomalaiset pärjäävät ja voivat hyvin globaalissa ympäristössä.”

Avoimuus ja yhdessä tekeminen kuuluvat 2000-luvun työkulttuuriin

”Samalla kun uudistamme digitalisoitumisen keinoin uutta tietoyhteiskuntaa, luomme ja kehitämme uudenlaista ihmislähtöistä työkulttuuria. Se on ollut ääneen lausuttu ja arvoihin kirjattu tavoitteemme yrityksen perustamisesta asti, ” Kärki sanoo.
Henkilöstön tyytyväisyyttä on tutkittu Goforessa systemaattisesti vuodesta 2010. Ulkopuolisen tekemät tutkimukset ovat antaneet impulsseja työviihtyvyyden jatkuvaan kehittämiseen. Suomen parhaat työpaikat -tutkimukseen Gofore osallistui nyt ensimmäistä kertaa.
”Goforen yltäminen ensikertalaisena parhaiden työpaikkojen listalle on erinomainen osoitus siitä, että hyvä työpaikka on Goforen johdon arvovalinta, johon organisaation johtamiskäytännöt nojautuvat kokonaisvaltaisesti. Suomalainen työelämä tarvitsee lisää Goforen kaltaisia inspiroivia esimerkkejä yrityksistä, joissa kannattavaa kasvua tehdään ihmisiä arvostavalla tavalla ja aitoa välittämistä huokuvassa yrityskulttuurissa,” sanoo Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Mona Rundberg.
Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimukseen osallistui 153 organisaatiota. Tutkimuksen pohjana on hyvän työpaikan määritelmä: hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä. Great Place to Work® Finland on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista jo 13 vuoden ajan.
Lisätietoja: Gofore Oy, toimitusjohtaja Timur Kärki, p. 040 828 5886040 828 5886, timur.karki@gofore.com, gofore.com
Goforen työntekijöiden blogaukset: Erkki Salminen: Suomen paras työpaikkani (http://gofore.com/ajankohtaista/suomen-paras-tyopaikkani/) Jenna Fröjd: Paras työpaikkani (http://gofore.com/ajankohtaista/paras-tyopaikkani/)

Takaisin ylös