tapahtuma - 16.11.2023

Keskustelutilaisuus: Elämäntapahtumien ekosysteemiä rakentamassa

  • Digitaalinen yhteiskunta
a woman and two men in front of a greenwall discussing

Mitä tarkoittaa elämäntapahtumalähtöisyys, kun puhutaan digitaalisista palveluista ja yhteiskunnan kehityksestä? Missä sen kanssa mennään? Mitä aidosti toimiala- ja organisaatiorajoja ylittävä palvelutuotanto vaatii? Missä vaiheessa sinun organisaatiosi on asiassa?

Olet lämpimästi tervetullut mukaan kuulemaan ja keskustelemaan tästä ajankohtaisesta aiheesta muiden julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kanssa Goforen toimistolle Keilaniemeen 16.11. Tilaisuuden aiheeseen meidät johdattaa Digi- ja väestötietoviraston johtava asiantuntija Sirpa Fourastie.

Sirpa Fourastie kertoo tilaisuudessa, miten Digi- ja väestötietovirastossa elämäntapahtumalähtöistä digitalisaatiota on lähestytty ja mitä siihen liittyen on jo tehty. Alustuksen jälkeen on varattu reilusti aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja kokemusten jakamiselle.

Paikka: Goforen toimisto, Keilaranta 1, 02150 Espoo

Aikataulu torstaina 16.11.

8.00 Aamiaista tarjolla
8.30 Tervetuloa
8.35 Alustus aiheeseen: Sirpa Fourastie, DVV
8.55 Käytännön esimerkkejä elämäntapahtumapalveluista: Viljakaisa Aaltonen, Gofore
9.05 Keskustelua, kysymyksiä & kokemusten jakamista
10.00 Tapahtuma päättyy

Varaa paikkasi pian! Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu, jotta voimme varmistaa laadukkaan ja luottamuksellisen keskustelun. Tapahtumaan on tarvittaessa mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Mistä elämäntapahtumiin pohjautuvissa palveluissa on kyse? 

Ytimessä olemme me ihmiset ja kokemuksemme palvelusta tärkeissä elämäntapahtumissa, kuten lapsen syntymässä, muutossa ja nimenvaihdoksessa. Mitä, jos esimerkiksi muuton yhteydessä hoituisivat helposti ja kerralla niin osoitteenmuutos, päivähoitopaikan haku kuin kaukolämpösopimuksen tekeminen? Yhdeksi olennaiseksi asiaksi nousee esiin, miten julkisen ja yksityisen sektorin palvelut pystytään tarjoamaan saumattomana kokonaisuutena.

Keskustelutilaisuutemme tuovat sinulle näkemystä, konkretiaa ja kohokohtia arkeen yhdessä paketissa ja keräävät kerrasta toiseen osallistujilta loistopalautteet.

Puhujat

Sirpa Fourastie

Johtava asiantuntija, digitaalinen muutos ja palvelumuotoilu, Digi- ja väestötietovirasto

Sirpa Fourastie on ollut edelläkävijänä tuomassa muotoilua valtionhallintoon yli kymmenen vuoden ajan. Digi- ja väestötietovirastolla Sirpa edistää muotoilutiiminsä kanssa ihmislähtöistä palveluiden kehittämistä ja julkishallinnon digitalisaatiota sujuvamman Suomen puolesta.

Sirpa on yhteiskehittämisen puolestapuhuja erityisesti monimuotoisissa haasteissa. Hän näkee, että elämäntapahtumalähtöisellä kehittämisellä voidaan vastata kansalaisten ja organisaatioiden tarpeisiin ja haasteisiin, joita myös Digi- ja väestötietovirastossa on tunnistettu.

Viljakaisa Aaltonen

Muotoiluliiketoiminnan johtaja, Gofore

Viljakaisa on työskennellyt konsultoinnin, muotoilun ja digitalisaation parissa jo vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän toimii muotoiluliiketoiminnan johtajana Goforella ja on ollut mukana kasvattamassa ja kehittämässä muotoiluosaajiemme yhteisöä. Hän on intohimoinen eettisen digitalisaation ja toimivien kansalaispalveluiden puolestapuhuja, joka haluaa luoda parempaa maailmaa muotoilun avulla.

Ilmoittaudu mukaan

Koska

to 16.11. 8.00-10.00

Missä

Goforen toimisto, Keilaranta 1, 02150 Espoo

Takaisin ylös