Blogi 19.5.2016

Tavataan Terveydenhuollon Atk-päivillä!

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Gofore on mukana Terveydenhuollon Atk-päivillä Lahdessa 24.–25.5. tapahtuman pääyhteistyökumppanina.  Atk-päivillä käsitellään monipuolisesti erilaisia sote-sektorin ajankohtaisia aiheita. Me goforelaiset haluamme erityisesti nostaa esille avoimuuden merkityksen sote-tietojärjestelmien kehityksessä.
Avoimuutta voidaan toteuttaa arkkitehtuurivalintojen kautta – avoimina rajapintoina, avoimena lähdekoodina. Toisaalta se voi tarkoittaa myös avoimia sote-tietojärjestelmien markkinoita, sellaisia, jotka toivottavat tervetulleeksi vapaan kilpailun ja kaikki uutta luovat ja edistykselliset toimijat. Avoimilla markkinoilla parhaat erottuvat edukseen. Samoin tilaajalla on mahdollisuus elää tarpeiden mukaan ja valita kulloiseenkin tilanteeseensa parhaiten sopivat ratkaisut. Tilaajalta tämä edellyttää uudenlaista osaamista hankintojen kilpailuttamiseen ja sopimusten laatimiseen sekä kykyä purkaa toteutushankkeet modulaarisiin osiin ja hallita monitoimittajaympäristöä.
Parhaimmillaan avoin arkkitehtuuri ja avoimet rajapinnat mahdollistavat avoimien markkinoiden kehittymisen. Tavoitteena tulisi olla ekosysteemi, joka rakentuu itsestään ja luonnollisesti innovatiivisten toimijoiden ja kehittäjäyhteisön luodessa uusia tapoja hyödyntää tietopääomaa ja tuottaa käyttäjien tarvitsemia palveluita. Näemmekin, että tätä kehitystä tulisi rohkaista ja ruokkia, ei rajoittaa erilaisin keinotekoisin kilpailullisin estein.
Atk-päivillä esimerkkinä standardoidun avoimen rajapinnan käytöstä on goforelaisten kehittäjien toteuttama HL7 FHIR -demo. Demo integroituu Omakannan omatietovarantoon ja siihen pääsee tutustumaan Goforen ständillä. Lisää demosta Stefan Baggströmin blogissa.
Goforen Antto Seppälä puhuu tiistaina 24.5. klo 16 (sali 4) aiheesta Unelmana avoin kehittäjäyhteisö – edellytys digiloikalle? Anton ajatuksiin avoimista sote-markkinoista voi tutustua hänen blogissaan.
Stefanin ja Anton lisäksi Goforelta ovat mukana Riitta Alkula, Arto Puikkonen ja Kristiina Härkönen. Löydät meidät ständiltä 34. Tapaamisiin Lahdessa!

Takaisin ylös