Blogi • 25.04.2013

Uusi kela.fi mukautuu kännykkään ja tablettiin

Uusi kela.fi mukautuu kännykkään ja tablettiin

Kela on uudistanut kela.fi-verkkopalvelunsa. Asiakkaille uuden sivuston näkyvin muutos on sivuston mukautuminen eri päätelaitteille.
Mukautuvan suunnittelun ansiosta sivuston leveys ja eri elementtien järjestys muuttuvat automaattisesti käyttäjän päätelaitteen ruudun koon mukaan. Esimerkiksi kun sivusto avataan älypuhelimella, näytetään sivuston eri elementit allekkain, kun taas pöytäkoneen leveällä näytöllä elementtejä on enemmän rinnakkain.
– Nettisivujen mobiilikäyttö on kasvava trendi. Vastaamme palvelulla kasvavaan kysyntään, kertoo verkkoviestinnän kehittämispäällikkö Marika Leed.
Kela.fi on ensimmäisiä julkishallinnon verkkopalveluja, joissa on mukautuva käyttöliittymä.
Kokeiluversio auttoi kehittämään palvelua
Kela julkaisi uuden sivustonsa kokeiluversion maaliskuussa. Suomalaiset antoivat kokeiluversiosta runsaasti palautetta, jonka avulla palvelua on kehitetty edelleen.
– Käyttäjien kommentit ja ehdotukset ovat olleet todella arvokkaita kehitystyön kannalta, Marika Leed toteaa. Hän kiittää erityisesti näkövammaisia käyttäjiä, jotka ovat olleet aktiivisia.
Sivuston toiminnallisuuksien ja sisällön kehitystyö jatkuu julkaisun jälkeenkin.
Lisätietoa:
Case-kuvaus Asiakkaat-sivullamme
Kela.fi-verkkopalvelu
 

Juha Virtanen

Juhan vastuulla on Goforen myynnin ja asiakkuuksien johtaminen. Erityisesti Juhan sydäntä lähellä on maailman muuttaminen paremmaksi uusien digitaalisten innovaatioiden ja toimintatapojen kautta. Tällä hetkellä Juhan tärkeimpänä tehtävänä on kehittää Goforesta Suomen parasta asiakasarvoa tuottava digitalisoinnin kumppani.

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.