Blogi 25.4.2013

Uusi kela.fi mukautuu kännykkään ja tablettiin

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 11 vuotta sitten.

Kela on uudistanut kela.fi-verkkopalvelunsa. Asiakkaille uuden sivuston näkyvin muutos on sivuston mukautuminen eri päätelaitteille.
Mukautuvan suunnittelun ansiosta sivuston leveys ja eri elementtien järjestys muuttuvat automaattisesti käyttäjän päätelaitteen ruudun koon mukaan. Esimerkiksi kun sivusto avataan älypuhelimella, näytetään sivuston eri elementit allekkain, kun taas pöytäkoneen leveällä näytöllä elementtejä on enemmän rinnakkain.
– Nettisivujen mobiilikäyttö on kasvava trendi. Vastaamme palvelulla kasvavaan kysyntään, kertoo verkkoviestinnän kehittämispäällikkö Marika Leed.
Kela.fi on ensimmäisiä julkishallinnon verkkopalveluja, joissa on mukautuva käyttöliittymä.
Kokeiluversio auttoi kehittämään palvelua
Kela julkaisi uuden sivustonsa kokeiluversion maaliskuussa. Suomalaiset antoivat kokeiluversiosta runsaasti palautetta, jonka avulla palvelua on kehitetty edelleen.
– Käyttäjien kommentit ja ehdotukset ovat olleet todella arvokkaita kehitystyön kannalta, Marika Leed toteaa. Hän kiittää erityisesti näkövammaisia käyttäjiä, jotka ovat olleet aktiivisia.
Sivuston toiminnallisuuksien ja sisällön kehitystyö jatkuu julkaisun jälkeenkin.
Lisätietoa:
Case-kuvaus Asiakkaat-sivullamme
Kela.fi-verkkopalvelu
 

Takaisin ylös