Blogi 7.5.2015

Valtionhallinnon IT-projekteille hyviä uutisia – puitesopimustoimittajissa laatua

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Hansel kilpailutti vuosille 2015–2019 Teknisen IT-konsultoinnin puitejärjestelyt. Uudet puitesopimukset astuvat voimaan todennäköisesti 1.6.2015, eli aivan kohta.
Ilokseni huomaan, että osa-alueille A (Projektinhallinta- ja integraattoripalvelut) sekä B (Määrittely- ja arkkitehtuuripalvelut) valittujen toimittajien joukko vaikuttaa varsin tasokkaalta. Goforen lisäksi puitesopimuksiin valittiin useita muita eturivin toimijoita, ja hyvä näin – syntyy oikeaa kilpailua ja tilaajat saavat tarjouspyyntöihinsä useita laadukkaita tarjouksia.
Nyt kun uutta tietoyhteiskuntaa ja digitalisaation edellytyksiä rakennetaan hartiavoimin, osa-alueiden A ja B mukaisille palveluille on yhä enemmän käyttöä. Moderni kehittäminen käyttäjäkeskeisesti, ketterästi ja pala palalta tarvitsee tuekseen ohjausta ja hallintaa.
Erityisen hymyn kareen minulle aiheutti havainto, että Goforen laatupisteet olivat määrittely- ja arkkitehtuuripalveluissa koko tarjoajajoukon korkeimmat. Olemme useita vuosia, hieman salaa, pyrkineet tarjoamaan Suomen parasta tukea arkkitehtuuriohjattuun, ketterään kehittämiseen ja myös siihen liittyvään projektinhallintaan. Saamamme palautteen ja liiketoiminnan kasvun perusteella voin todeta, että todellakin olemme oikealla tiellä.
Pääsimme myös osa-alueelle D (Ratkaisukehitys ja ylläpito). Pyydänkin nyt kaikkia nykyisiä asiakkaitamme huomioimaan, että tältä osa-alueelta Goforen maineikasta ohjelmistojen kehittämispalvelua voi hankkia jatkossakin. Tämä on uusi puitesopimus meille ja ilmeisesti myös tilaajille, tai ainakin puitesopimuksen kuvaus on nykyisellään sallivampi monenlaiselle kehittämiselle.
Osa-alue C (Sovellus-/ohjelmistopalvelut ja ylläpito), omasta puolueellisesta näkökulmastani, ei vaikuta kovin potentiaaliselta hankintakanavalta. Me, sekä moni muu ketterän ja avoimen kehittämisen parhaista toimittajista, jäimme puitesopimuksen ulkopuolelle. Toki halpaa kaukoulkoistettua kehittämistä siitä puitesopimuksesta varmasti on ostettavissa, mikäli se sopii tilaajan pirtaan paremmin. ;-)
Kokonaisuutena olemme tyytyväisiä tulokseen ja odotamme innoissamme mahdollisuutta päästä palvelemaan valtionhallinnon organisaatioita myös seuraavan neljän vuoden aikana. Tänä aikana tullaan muodostamaan perusta sille täysin uudelle suomalaiselle tietoyhteiskunnalle, jossa tieto liikkuu ja palvelut pelaavat, paremmin kuin milloinkaan ennen tai missään muualla, kansainvälisestikin tarkastellen. Näin se Suomi pelastuu, pala palalta, ketterästi kehittäen.
Lisätietoja:
IT-konsultoinnin hankintapäätökset ovat nyt lainvoimaisia
Hankintapäätökset IT-konsultoinnista
 
 

Takaisin ylös