Blogi 29.6.2016

Yhteistyötä yli kunta- ja toimittajarajojen – Gofore ja Solita rakentamaan Espoon ja Vantaan yhteistä varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmää

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Gofore ja Solita on valittu Espoon ja Vantaan yhteisen varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän kehjittäjiksi. Espoo ja Vantaa parantavat kaupunkilaistensa palvelua yhtenäisen sähköisen järjestelmän avulla. Poikkeuksellisella toimittaja- ja kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä varmistetaan avoin, toimittajariippumaton ja moderni tulevaisuuden varhaiskasvatuksen palvelujen kehittäminen Espoon ja Vantaan asukkaille.
Espoo ja Vantaa saavat käyttöönsä asiantuntevat digitaalisten palveluiden kehittäjät Goforen ja Solitan valikoituessa varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän palveluiden toimittajiksi KL-Kuntahankintojen-puitesopimuksen kevennetyssä kilpailutuksessa. Toimittajakaksikko tarjoaa hankkeeseen yli 600 asiantuntijan kehittämispoolin. Kehitysmalli tullaan räätälöimään kaupunkien tarpeisiin sopivaksi. Tärkeitä periaatteita kehitystyössä ovat avoimuus, toimittajariippumattomuus, teknologinen edelläkävijyys, ketterä kehittäminen sekä yhtenäisen käyttäjäkokemuksen luominen kaupunkilaisille.
Yhteistyöllä avointa kehittämistä ja parempaa asiakaskokemusta
– Espoon ja Vantaan varhaiskasvatuksessa odotetaan tulevalta ohjausjärjestelmältä helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta erilaisissa päätelaitteissa. Tavoitteena on saada nykyaikainen, entistä paremmin kuntalaisten tarpeita palveleva järjestelmä, joka säästää henkilökunnan aikaa varsinaiselle varhaiskasvatustyölle sekä antaa varhaiskasvatuksen johdolle uusia työkaluja tiedolla johtamiseen, toteaa Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen.
Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläisen mukaan uusiutuvissa  varhaiskasvatuspalveluissa on tärkeää tavoitella nykyistä parempaa palvelutasoa ja asikaskokemusta. Uuden  järjestelmän avulla saadaan sujuvampia ja tehokkaampia prosesseja  ja työn tuottavuus kasvaa. Tieto liikkuu nopeasti ja on käytössä heti. Tästä hyötyvät tulevaisuudessa niin varhaiskasvatuksen työntekijät kuin palvelutuotannon johtajatkin, Sole Askola-Vehviläinen arvioi.
– Tämäntasoinen kuntarajat ylittävä yhteistyö palveluiden kehittämisessä on hieno edistysaskel. Modernit kehitysmenetelmät, sujuva toimittajayhteistyö ja avoimen lähdekoodin hyödyntäminen ovat tulevaisuuden julkisten palvelujen luomisen kivijalkaa. Kahden lapsen espoolaisena isänä odotankin innolla erityisesti varhaiskasvatukseen liittyviä sähköisiä palveluita, Solitan Lauri Helenius kertoo.
– On erittäin hienoa päästä kehittämään  varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän palveluita yhteistyössä Vantaan ja Espoon kaupunkien kanssa. Me Goforessa uskomme, että yhteistyössä on voimaa. Odotammekin innolla, että pääsemme käärimään hihat ja täyttämään kuntalaisten toiveet, Goforen myyntijohtaja Juha Virtanen sanoo.

Lisätietoja:

Gofore Oy
Kristiina Härkönen
Liiketoimintapäällikkö, Hyvinvointi, kunnat & aluehallinto
kristiina.harkonen@gofore.com, 040 742 3411
gofore.com

Solita Oy
Lauri Helenius
Liiketoimintajohtaja, Julkishallinto
lauri.helenius@solita.fi, 040 529 4354
www.solita.fi
Espoon kaupunki
Sirpa Puumalainen
Varhaiskasvatuksen digikehittämisasiantuntija
sirpa.puumalainen@espoo.fi, 043 824 7205
www.espoo.fi
Vantaan kaupunki
Merja Asikainen
Suunnittelija
09 83923607, 040 513 8604
www.vantaa.fi
 

Takaisin ylös