Blogi 26.1.2017

Feel the force – äidin paluu tähtipölyyn

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Äitiysloman jälkeen töihin tulo jännitti. Uusi toimisto, sata uutta parasta kaveria. Päässä pyöri onko kaikki muuttunut 10 kuukauden poissaolon aikana?
Kuuden työssäolovuoden aikana Goforella on ehtinyt nähdä Goforen nousun pienestä suuremmaksi ja suuremmaksi. Tuntea sen sisäisen voiman, joka vei meitä eteenpäin – tähtipölyksi sitä kait nykyään kutsutaan, alkuaine joka aiheuttaa kiimaa. Aistia kulttuurin, joka on jalostunut, muuttanut muotoaan ja kasvanut uusista ihmisistä. Gofore oli ja on työpaikka, jossa alusta asti on ollut mottona luoda työntekijöille loistava työpaikka.
Mietin kovasti olisiko työpaikka sama vanha vai jotain ihan muuta. Vanhempainvapaalla blogeja, lehtijuttuja Goforesta ja työtovereiden slack-keskusteluja seuratessani totesin, että nyt mennään lujaa. Kasvetaan ja tullaan Suomitutuiksi. Ollaan jo ihan muuta kuin pieni 26 hengen ohjelmistoyritys silloin joskus Tampereen Satakunnankadulla. Gofore on kuitenkin edelleenkin johtajansa näköinen; ”Vuoden Tivi-vaikuttaja Timur Kärki kaataa it-mammutteja ja uudistaa työkulttuuria”. Se vanha tuttu. Timurin viesti on ja pysyy samana kuin vuonna 2010, kun hänet Goforen toimariksi valittiin ja astuin ensi kertaa toimiston ovista sisään; ”Yhtiön strategian mukainen kannattava kasvu vaatii jatkuvaa panostusta henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Gofore Oy:n tavoite on olla jatkossakin yksi tavoitelluimmista työpaikoista alan huippuosaajille.
Nyt tässä viikon sorvin ääressä taas olleena, istun uudella työpisteelläni ja ihmetellen katson ympärilleni. Näen uutta ja vanhaa sulassa sovussa; oman kuvani yhden uuden neukkarin seinällä, viherkasvit, jotka haettiin Hämeenkadulle, Satakunnankadun vanhan naulakon, sen minun vanhan uskollisen laukun kantajan.  Kuulen työystävieni puheen sorinaa ja nautin kuulemastani. Tänne takaisin palaaminen oli kuin tulisi kotiin pitkästä aikaa. Mikään ei ole muuttunut ja kuitenkin kaikki on muuttunut. Talossa aistii sen vahvan ”me yhdessä”- hengen, joka leimasi työyhteisöä jo työurani alkutaipaleella. Kuitenkin se on saanut uuden ulottuvuuden kuten mono muuttuessaan stereoksi. Näen hymyileviä kasvoja. Neuvotteluhuoneen naurun remakka on tarttuvaa. Voiko täällä olla edes huonotuulinen? Tiedän, että voi ja saa olla, se vain ei yrittämälläkään yleensä onnistu. Mukavaa tehdä töitä ”Taivaassa”.  Mukavaa oli palata.
Gofore Crew, on mukava olla taas vahvasti osa sinua.

Amore, seinätapetti Goforen Tampereen toimiston neuvotteluhuoneen seinällä.

Takaisin ylös