Blogi 28.2.2017

Gofore tuo Jyväskylään huippuosaajia kansallisen kehityshankkeen pariin

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Tänä vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi valittu, digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Gofore Oy tuo Jyväskylään osaajia  Suomen merkittävimmän palveluhankkeen, Kansallisen palveluarkkitehtuurin pariin.
Kansallinen palveluarkkitehtuuri (KaPA) tarkoittaa digitaalisten palvelujen perustaa, jonka avulla tiedon siirto organisaatioiden ja palvelujen välillä on helppoa.
KaPA-ohjelman tavoitteena on muun muassa yksinkertaistaa ja helpottaa kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen asiointia viranomaisten kanssa ja tehdä siitä turvallisempaa.

Jyväskylän osaamiselle kova kysyntä

Huimaa vauhtia kasvava Gofore tiedotti vuoden 2016 lokakuussa huippuosaajien tuomisesta Jyväskylään aikoen rekrytoida 100 erilaisten sähköisten palveluiden kehittämisen taitajaa. Rekrytointi on lähtenyt hyvin käyntiin ja jatkuu kiivaana.
”Ilmoitimme syksyllä tulevamme Jyväskylään ryminällä. Tässä sitä ryminää nyt on. Jyväskylä ei ole meille sivutoimipiste, vaan tasavertainen toimipaikka Helsingin ja Tampereen kanssa”, sanoo Goforen kulttuurista ja osaamisista vastaava johtaja Erkki Salminen laajentumisen taustoista.
”Goforen työntekijät tulevat tekemään Jyväskylässä muun muassa keskeistä kansallista palveluratkaisua. Siksi tavoittelemme alueelta parhaita it-osaajia sekä digitaalisessa muutoksessa apua tarvitsevia asiakkaita”, Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki perustelee Jyväskylän tärkeyttä.
”Tämä on oikea päätös, sillä täältä löytyy huippuosaajia. On hienoa, että pystymme yrityksenä yhdistämään näitä osaajia kansallisen tason kärkihankkeisiin”, sanoo Goforen Jyväskylän toimipisteen vetäjä Jaakko Salonen.

Kansallinen palveluarkkitehtuuri ja Gofore

Väestörekisterikeskus (VRK) valitsi helmikuussa 2017 Goforen digitaalisten palveluiden asiantuntijat Suomi.fi-palveluihin kuuluvien Suomi.fi-verkkopalvelun, palvelumuotoilun ja Suomi.fi-tunnistuksen toteuttajaksi.
Sopimuksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin 11 400 henkilötyöpäivää. Sopimus kestää optioineen vuoteen 2021.
Tämän sopimuksen ansiosta Goforesta tuli Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman keskeisin toimittaja. Gofore on ollut alusta asti kehittämässä ohjelman palveluita: Suomi.fi, palveluväylää, sähköisen tunnistamisen ratkaisua, roolien ja valtuutusten hallinnan palvelua sekä palvelunäkymiä kansalaisille, virkamiehille ja yrityksille. Kehitystyö tehdään pääsääntöisesti Helsingissä Väestörekisterikeskuksen tiloissa.
Gofore voitti jo kesällä 2016 palveluväylän jatkokehittämisen tarjouskilpailun. Sen laajuus on noin 2500 henkilötyöpäivää ja arvo noin 1,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Gofore Oy
Johtaja, kulttuuri ja osaamiset
Erkki Salminen
erkki.salminen@gofore.com, 040 738 5650
 
Lue lisää kansallisesta palveluarkkitehtuurista: https://gofore.com/kapa/
Niko ja Anne-Mari tiivistävät Kapan minuuttiin: Mistä KaPAssa on kyse? 
Mukaan kehittämään KaPAa: Liity joukkoon

Gofore Crew

Takaisin ylös