Blogi 7.9.2016

Innostus kasvun polttoaineena

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Minun, kasvuyrityksen toimitusjohtajana, täytyy tietää mikä meidän väkeämme innostaa. Uskon sen tietäväni. Jos en tietäisi, en voisi olla varma, että kulkeeko firmamme siihen suuntaan, johon goforelaiset yhteisesti haluavat sen kulkevan.
Innostuksen perustan tunteminen on tärkeää yhtiössämme, joka pyrkii jatkuvasti uusiutumaan ja tarjoamaan parasta mahdollista asiakas- ja työntekijäkokemusta. Poikkeuksellista sellaista. Innostusta ruokkimalla ruokimme sitä positiivista kierrettä, josta olemme Goforessa jo useamman vuoden päässeet nauttimaan.
Itse asiassa yhtiössämme puhutaan kiimasta. Kehittymisen kiimasta, onnistumisen kiimasta, kiimaisista tavoitteista sekä voittamisen kiimasta. En tiedä miksi ja koska kiimasta puhuminen alkoi, mutta sen tiedän, että se kuvastaa yhteistä tahtotilaamme ja innostustamme.
Mikä goforelaisia sitten innostaa, mikä kiimaa synnyttää? En ole lähtenyt arvailemaan, vaan kysynyt sitä suoraan henkilökunnalta ja muodostanut siitä synteesin yhteistä käsittelyä varten. Innostus Goforessa, ja väittäisin että yleisemminkin, koostuu kolmesta yhtä vahvasta elementistä. Näiden kaikkien elementtien täytyy olla läsnä arjessa ollaksemme innostuneita työstämme – niin yksinkertaista se on, uskokaa tai älkää.
sweet_spot

1. Työkulttuuri, ihmiset

Mukavia ja välittömiä ihmisiä, huippuluokan osaamista, välitöntä vuorovaikutusta. Avoimuutta, läpinäkyvyyttä sekä vahvaa yhteistä tahtoa. Siinä jotain elementtejä joista innostus syntyy ja vahvistuu. Me haluamme tehdä tätä mitä teemme juuri tällä tavalla, kulttuuriamme kunnioittaen sekä jokaista yksilöä korostaen. Ihmiset edellä.
Koemme siis innostusta työyhteisön kulttuurista ja loistavista työkavereistamme. Tästä haluamme pitää kiinni jatkossakin.

2. Vaikuttavuus asiakkaalle ja yhteiskuntaan

Goforelaiset ottavat asiakkaan pyrkimykset tosissaan. Jaettu innostus asiakkaan kanssa synnyttää usein poikkeuksellisia onnistumisia. Projektit joilla on paljon merkitystä ja joiden myötä asiakkaamme menestyy ja meritoituu synnyttää innostusta myös pöydän tällä puolella. Usein goforelaiset omaavatkin useamman työidentiteetin. Vahvan goforeidentiteetin lisäksi tulee yhteinen projekti-identiteetti asiakkaan kanssa.
Vastaavasti yhteiskunnallinen vaikuttavuus on innostusta synnyttävää. Oli se kuinka kliseistä tahansa, on mukava olla muuttamassa maailmaa paremmaksi. Meidän tekemisillämme todella on vaikutusta siihen valtavaan digitaaliseen muutokseen, joka ravistelee yhteiskuntaa tällä hetkellä.

3. Tekemisen uutuusarvo, kehittyminen

Haluamme olla tekemisissä uusien teknologioiden ja viimeisimpien menetelmien kanssa. Yhteiskunnallinen murros, digitalisaatio sekä uudet palveluinnovaatiot saavat meidät syttymään. Jokainen meistä haluaisi olla synnyttämässä uusia ubereita, jotka muuttavat kokonaisia toimialoja. Haluamme myös kehittyä jatkuvasti – sekä yhtiönä että yksilöinä. Kehittymisen kiima on käsin kosketeltavaa.
Kaikki kolme näkökulmaa todella tarvitaan, jotta innostus säilyy. Jonkun aikaa kuka tahansa voisi työskennellä hieman epäkorrektien työkavereiden kanssa tai huonossa ilmapiirissä, mutta ei sellaista tavoitella kannata. Vastaavasti homma jota tehdään hyvässä työyhteisössä ja viimeisen päälle teknologioilla, mutta joka on tarpeetonta – sitä jaksaa hetken mutta ei kovin kauaa. Mitenkäs se kolmas vain kahden elementin leikkaus; hyvässä ilmapiirissä tärkeiden asioiden tekemistä, oman ja yhtiön kehityksen junnatessa paikoillaan. Sellaiseenkin tekemiseen tuskastuu pidemmän päälle.
Me suuntaamme aktiivisesti kohden innostuksen sweet spotia. Se vaikuttaa myyntiin, rekrytointiin, teknologiavalintoihin ja kaikkeen muuhunkin, mitä yhtiössä tehdään. Selkeästi viestitty tahtotila pysyä yhtiönä sweet spotissa auttaa yhteisesti tunnistamaan mielenkiintoiset kehityspolut sekä auttaa yksilöitä tarttumaan mahdollisuuksiin.
Yhteisesti koettu innostus muodostaakin vankan perustan itseohjautuvuudelle, josta viime viikolla kirjoitin. Toki innostuskaan ei vielä riitä, lähestulkoonkaan. Palaan seuraaviin elementteihin myöhemmin. Stay tuned.

Takaisin ylös