Blogi • 21.05.2015

Johtaja tai myyjä – älä hae meille töihin

Johtaja tai myyjä – älä hae meille töihin

Olemme kasvaneet viidessä vuodessa miljoonan euron liikevaihdosta yhdeksän miljoonan euron liikevaihtoon. Tänä vuonna tavoittelemme yli 13 miljoonan euron liikevaihtoa.
Tänä aikana emme ole ottaneet töihin yhtään johtajaa tai myyjää. Itse asiassa koko yhtiön 14-vuotisessa historiassa Goforeen ei ole rekrytoitu yhtään johtajaa ja ainoastaan yksi myyjä kahdeksan vuotta sitten. Nyt kun asiaa vielä mietin, yhtään esimiestehtäviin välittömästi sijoitettua henkilöä ei liioin ole milloinkaan rekrytoitu.
Tämä ei ole ollut tarkoituksellista, enkä tällaista politiikkaa ole julistamassa nytkään. Toimimme aina kussakin tilanteessa yhtiön ja henkilökunnan parhaan edun mukaisesti. Mutta jotakin goforemaisesta ajattelutavasta se kertoo – me kasvamme haasteiden mukana. Kehitymme ja kehitämme, yhtiötä ja samalla itseämme. Toisiammekin.
Asiantuntijuus on meillä arvossaan. Koodarit ja konsultit kirjoittavat tekstejä, esiintyvät, myyvät ja johtavat. Ne jotka haluavat, ottavat vastuuta kaikilla tasoilla. Toki primääriroolit muuttuvat ajan saatossa, ei tässä nyt ihan sekasotkussa eletä kuitenkaan. Urapolku on saattanut viedä konsultoinnista myyntiin tai koodauksesta liiketoiminta-alueesta vastaavaksi. Tässä kasvuvauhdissa mielenkiintoisia tehtäviä on riittänyt jokaiselle. Mikä tärkeintä, kaikkea tehdään yhdessä ja laajalla rintamalla.
Yrityskulttuuristamme on muodostunut tämän käytännön siivittämänä varsin vahva. Tästä osoituksena sijoituimme kolmanneksi, ensimmäisellä yrittämällä, Great Place to Work -tutkimuksen yleisessä sarjassa.
Ei, en silti kiellä johtajia, päälliköitä ja myyjiä hakemasta meille. Käsittelemme jokaisen saapuneen hakemuksen huolella. Jos tulet valituksi, olet takuulla täydellinen erikoistapaus ja potentiaalinen kultakimpale. Onnea työnhakuun.

Timur Kärki

Timur on Gofore Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perustajaosakkaista. Hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus haasteellisista tietojärjestelmien kehittämishankkeista. Erityisen kiinnostunut Timur on Suomen pelastamisesta onnistuneilla ja innovatiivisilla sähköisillä palveluilla yhdessä Goforen asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Timur itse konsultoi asiakkaita liittyen kokonaisarkkitehtuurityöhön, vaatimusmäärittelyihin sekä kilpailutusprosesseihin.

Linkedin profile

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.