Blogi 12.2.2015

Laadukkain voitti – opetus- ja kulttuuriministeriön kokonaisarkkitehtuurityö kuntoon Goforen avulla

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi suomalaisen Gofore Oy:n konsultointipalvelujen tarjoajaksi Avoin tiede ja tutkimus (ATT) sekä Kansallinen digitaalinen kirjasto (KDK) -hankkeiden kokonaisarkkitehtuurin kehittämistyössä.
ATT-hankkeen tavoitteena on, että vuoteen 2017 mennessä Suomi nousee johtavaksi maaksi tieteen ja tutkimuksen avoimuudessa ja että avoimen tieteen mahdollisuudet hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa. Lisäksi tavoitteena on edistää tieteen ja tutkimuksen luotettavuutta, tukea avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintatavan sisäistämistä tutkijayhteisössä sekä lisätä tutkimuksen ja tieteen yhteiskunnallista ja sosiaalista vaikuttavuutta.
KDK-hankkeen tavoitteena on lisätä kirjastojen, arkistojen ja museoiden digitaalisten aineistojen ja kulttuuriperinnön merkitystä yhteiskunnassa.

Goforen kokemus korkeakoulujen toiminnasta arvioitiin parhaimmaksi

Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta CSC:n järjestämässä kilpailutuksessa päädyttiin Goforeen yhteensä neljästä tarjouskilpailuun osallistuneesta vaihtoehdosta. Valinnan painotuksessa asiantuntijoiden osaamisen painoarvo oli 70 prosenttia ja hinnan painoarvo 30 prosenttia.
Kilpailutuksen laatuarvioinnissa Goforen tietämys korkeakoulujen toiminnasta osoittautui parhaimmaksi. Tarjottujen asiantuntijoiden taustalta löytyy ammattikorkeakouluille tehty arkkitehtuurimalli, projekteja Opetushallitukselle, opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä useille yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.

Gofore tuo ketteryyttä julkiselle sektorille

Gofore on ollut vahvasti mukana korkeakoulujen kokonaisarkkitehtuurimalli Kartturin kehittämisessä. Lisäksi yhdeksässä suomalaisessa yliopistossa käytössä oleva Oodi-opintohallinnon järjestelmä on Goforen voimin siirretty ketterän kehityksen toimintatapaan.
Yhteistyön jatkuminen opetus- ja kulttuuriministeriön sekä CSC:n kanssa tukee Goforen tavoitetta olla opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan  julkisen hallinnon arkkitehtuurin kokonaisvaltainen osaaja sekä toivotuin kumppani.
 
Lisätietoja:
www.kdk.fi
www.avointiede.fi
gofore.com/asiakkaat/
Mikael Nylund
Gofore Oy
Liiketoimintajohtaja, sähköisten palveluiden arkkitehtuuritoimisto
040 540 2280, mikael.nylund@gofore.com

Takaisin ylös