Blogi 11.3.2015

Maailma muuttuu – parhaat muuttuvat nopeammin

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

On tultu pitkälle siitä kun Suomen syrjäinen sijainti, pieni koko, vähän puhuttu kieli ja monopolit suojasivat suomalaisia yrityksiä kansainväliseltä kilpailulta. Eikä siitä ole kauaa kun suosikkisarjan seuraava jakso tuotiin fyysisen nauhan muodossa lentokoneella maahan ja lauantaisauna piti ajoittaa lempparisarjan ehdoilla. Meille kaikille tärkeistä asioista uutisoitiin kaksi kertaa päivässä, aamulla sanomalehden ja illalla puoli yhdeksän uutisten muodossa. Pizzerian puhelinnumeroa puolestaan etsittiin keltaisilta sivuilta, ja löydettiinkin mikäli kerran vuodessa päivittynyt opus oli ajan tasalla. 2000-luvulla muutos kohti digitaalista yhteiskuntaa on ollut räjähdysmäinen ja vauhti sen kun kiihtyy kohti 2020-lukua mentäessä.
Globalisaation ja Internetin kehittymisen myötä kilpailu ihmisten vapaa-ajan käytöstä on tullut äärimmäisen kovaksi kansainvälisten digitaalisten palveluiden tunkeuduttua myös tänne pohjolan perukoille. Nykyään kuluttajat voivat halutessaan viettää aikaa amerikkalaisten sosiaalisen median palveluiden äärellä. Salkkareiden sijaan he voivat valita helposti Netflixistä suosikkisarjan silloin kun se itselle parhaiten sopii tai lukea talousuutisensa suoraan Financial Timesin verkkopalvelusta. Pitääkö meidän siis nostaa kädet pystyyn ja tyytyä kohtaloomme? Ehdottomasti ei. Parhaat selviytyvät ja kääntävät digitalisoitumisen mahdollisuudeksi luoda täysin uusia palvelukonsepteja ja haastaa globaalit pelurit.
Me Goforessa olemme onnekkaita saadessamme palvella suomalaisia digitalisoinnin edelläkävijäyrityksiä. Esimerkiksi Fonectaa olemme auttaneet vuodesta 2010 alkaen koko palveluportfolion digitalisoinnissa. Tämän lisäksi olemme rakentaneet Fonectan kanssa täysin uusia palveluinnovaatioita joiden käyttökokemus yhdistettynä paikallistuntemukseen kestää vertailun esimerkiksi Googlen vastaaviin palveluihin. Fonectan Lauri Halkosaari kertoo Goforen Asiakkaat -sivulla lisää tästä digitalisoitumisen menestystarinasta.
Alma Media Oyj puolestaan oli ajautunut haastavaan tilanteeseen perinteisen printtimedian suosion hiivuttua. Merkittävät satsaukset digitaalisiin palveluihin ovat kuitenkin alkaneet kantaa hedelmää ja jopa avanneet uusia mahdollisuuksia bisneksen voimakkaaseen kasvattamiseen tulevaisuudessa. Olemme saaneet seurata läheltä Alma Median muutosta digitaaliseksi mediataloksi. Esimerkiksi Kauppalehti.fi-palvelun kehityskäytännöt ovat maailmanluokkaa, ja olemme ylpeitä saadessamme olla mukana luomassa kehittämisen kulttuuria. Kauppalehden palvelukehitystä kannattaa muuten seurata Alma developers-blogista.
Näitä edellä mainittuja yrityksiä yhdistää rohkeus kokeilla, oppia ja parantaa koko ajan olemassa olevaa tähdätessään parhaaseen mahdolliseen kuluttajalle muodostuvaan käyttäjäkokemukseen (UX). Ei ole varmasti liioittelua todeta, että ilman laadukasta käyttäjäkokemusta sinulla ei ole mitään. UX-palveluidemme vetäjä Arto Puikkonen kertoo tästä omassa blogissaan.
Kilpailussa pärjää ainoastaan koko ajan kehittymällä. Jatkuvan kehittämisen kulttuuri ei synny itsestään vaan se vaatii osaamista, systemaattista otetta, tinkimätöntä asennetta ja aitoa intohimoa tehdä asioita paremmin. Digitaalisten palvelujen kehittämisen yhteydessä puhutaankin monesti DevOps-kulttuurista, jonka rakentamisesta Tapio Rautonen kertoo oivallisesti blogissaan. Ville Seppänen puolestaan valottaa, miten DevOps näkyy käytännössä digitaalisen palvelutuotteen kehittämisestä. Jari Pääkkö taas tuntee parhaan mahdollisen DevOps-työkalupakin kuin omat taskunsa.
Tulemme mielellämme kertomaan tarinamme ja auttamaan sinun menestystarinasi alkuun.

Takaisin ylös