Blogi 7.5.2015

Nähdään Terveydenhuollon Atk-päivillä!

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Ensi viikolla Tampereella tapahtuu, kun Terveydenhuollon Atk-päivät saapuvat Tampere-taloon. Myös Gofore on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana pääyhteistyökumppanina tukemassa tapahtumaa. Olemme viime vuosina määrätietoisesti kehittäneet sosiaali- ja terveydenhuollon tietotekniikan osaamistamme ja tavoitteenamme Atk-päivillä on käydä mahdollisimman paljon kiinnostavia keskusteluja terveydenhuollon it:n tulevaisuudesta. Goforen yli sadan asiantuntijan tiimi on menestyksellä auttanut asiakkaita digitalisaation toteuttamisessa julkishallinnon muilla alueilla. Haluamme nyt tuoda näitä kokemuksia myös terveydenhuollon käyttöön.
Olemme valinneet kolme keskusteluteemaa:

  1. sähköiset kansalaispalvelut
  2. moderni tietojärjestelmäkehitys
  3. tiedolla johtaminen.

Kaikki tiedämme, että digitaaliset terveyspalvelut ja terveysteknologia tulevat muuttamaan terveydenhuoltoa radikaalisti lähivuosina. Sähköisten palveluiden kehittäminen vaatii yhteistyötä useiden eri toimijoiden välillä, ennakkoluulotonta kokeiluasennetta ja lopulta kykyä viedä määrätietoisesti suuriakin muutoksia maaliin. Tämä kaikki täytyy tehdä asiakaslähtöisesti, asiakkaita kuunnellen ja osallistaen.
Seuraavan sukupolven asiakas- ja potilastietojärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto edellyttää myös uudenlaista, modernia otetta kehittämisen johtamiseen. Asiantuntijamme Terhi ja Carita kertovat tähän liittyviä kokemuksiaan tiistain puheenvuorossaan: Arkkitehtuuriohjaus tietojärjestelmäuudistuksessa.
Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä tiedon määrä kasvaa. Tarvitsemme ratkaisuja sen hyödyntämiseksi. Tarvitsemme tiedolla johtamista kaikilla johtamisen tasoilla. Kulttuuri tiedolla johtamiseen on hyvää vauhtia syntymässä tietoisuuden kasvaessa, ja pelisääntöjä tietojen hyödyntämiseen viriää jatkuvasti. Suurten rakenteellisten muutosten läpivienti vaatii tietoa ja toimivia mittareita. Toteutettavien ratkaisujen tulee taipua monenlaisiin käyttötarkoituksiin.
Goforen missiona on pelastaa Suomi. Nämä teemat ovat avainasemassa, kun yhdessä kuljemme kohti parempaa Suomea. Lisää ajatuksistamme näihin teemoihin liittyen löydät seuraavista asiantuntijoidemme kirjoituksista:

Mukana Atk-päivillä ovat TerhiCarita, Antto, PetriRiitta ja Arto. Löydät meidät ständiltä 72, nähdään ensi viikolla!

Takaisin ylös