Blogi 23.9.2014

Tieto hyötykäyttöön

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 10 vuotta sitten.

Autosi sovittaa liikennevaloja lähestyessään nopeutensa siten, että ylimääräisiä, energiaa kuluttavia pysähdyksiä ja kiihdytyksiä ei tule. Etähoidossa olevan potilaan tulossa oleva sydänkohtaus nähdään ennalta ja apua lähetetään jo ennen kuin potilas itse edes osaa sitä pyytää. Tuulivoimalan lavoissa olevien anturien ja sääennusteiden tietoja yhdistelemällä voidaan tulevaa ennakoida ja ryhtyä toimenpiteisiin jo ennen tuulivoimalan pysähtymistä lapojen jäätymisen takia.
Edellä kuvatut tilanteet ovat yksinkertaisia, Goforen asiakkaiden arjesta otettuja esimerkkejä siitä, miten maailmamme tulee muuttumaan kun opimme jatkuvasti paremmalla tavalla hyödyntämään käytössämme olevaa tietoa. Tietoa syntyy ja sitä kerätään jatkuvasti yhä enemmän. Se asettaa uudenlaisia vaatimuksia tiedon hallinnalle ja tarkoituksenmukaiselle hyödyntämiselle erilaisissa päätöksentekotilanteissa. Tiedon jalostaminen on kasvava liiketoiminta-alue ja tieto sen raaka-aineena merkittävää kauppatavaraa. Samaan aikaan on ymmärretty avoimen tiedon arvo uusien tiedon jalostamiseen perustuvien innovaatioiden mahdollistajana.
Useimmat organisaatiot ovat jo tarttuneet haasteeseen tekemällä mittavia kehityspanostuksia tiedolla johtamisen ja BI:n infrastruktuuriin ja raportointiin. Massadatan hallinta, tulevaa ennakoiva analytiikka sekä oman tieto-omaisuuden ja tietoarkkitehtuurin hallinta ovat kehittämiskohteita, joissa useimmilla organisaatioilla niin yksityisellä sektorilla kuin julkishallinnossa on vielä paljon tekemistä.
Me Goforella haluamme olla asiakkaidemme tukena rakentamassa tiedolla johtamisen arkkitehtuuria. Haluamme nähdä nykyistä ketterämpiä ja avoimempia ratkaisuja, jotka mukautuvat tulevaisuuden nopeasti muuttuviin tarpeisiin. Intohimomme ovat ratkaisut, jotka tukevat asiakkaidemme päätöksentekoa kaikilla sen eri tasoilla strategiasta päivittäiseen toimintaan.
Haluamme kuitenkin myös muistuttaa teitä siitä, että tiedolla johtaminen on myös mitä suurimmassa määrin kulttuurikysymys, joka edellyttää monessa tapauksessa uudenlaista johtamisen mallia. Tiedon menestyksekäs hyödyntäminen on matka, jota tehdään rinnan johtamisen kehittämisen ja ICT-ratkaisujen saroilla. Kutsumme teidät tekemään menestyksekkäitä tiedolla johtamisen ratkaisuja yhteistyössä Goforen kanssa!

Takaisin ylös