Blogi 15.11.2012

Uusi pilveen viety Fonecta.fi-hakupalvelu julkaistu

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 12 vuotta sitten.

Fonectan hakupalvelut Fonecta.fi ja Eniro.fi ovat käyneet läpi valtavan uudistusprosessin. Fonectan historian suurimmassa online-palveluprojektissa yhdistettiin Fonecta.fi ja Eniro.fi palvelut uudeksi Fonecta.fi palveluksi, joka rakennettiin puhtaalta pöydältä Amazonin pilvi-infrastruktuurin päälle. Uusi hakupalvelu tarjoaa tuttua Eniro.fin käytettävyyttä vielä lisättynä uusilla toiminnoilla ja huomattavasti kattavammalla sisällöllä. Voidaan puhua Suomen mittakaavassakin erittäin merkittävästä palvelumigraatiosta, sillä uuteen palveluun odotetaan jatkossa 1,3 miljoonaa vierailua viikossa.
Palvelun tekninen toteutus on tehty monitoimittajaprojektina, jossa projektia vetää Fonecta. Projektiryhmään on kerätty huippuasiantuntijoita Goforesta ja muista suomalaisista IT-alan yrityksistä. Suurimpana teknisenä uudistuksena palvelun infrastruktuuri on siirretty Amazonin pilvipalveluiden varaan. Pilvipalveluihin siirtyminen on luonut paljon uusia haasteita, mutta sitä huomattavasti enemmän se on luonut mahdollisuuksia aina jatkuvasta tuotantoonviennistä nopeaan palveluiden horisontaaliseen ja vertikaaliseen skaalaukseen.
Uudet www.fonecta.fi ja m.fonecta.fi palvelut voidaan päivittää täysin katkottomasti uusiin versioihin ilman manuaalisia työvaiheita. Infrastruktuurin automatisointityökalu Chef, sekä Amazonin palveluiden rajapinnat mahdollistavat täysin automatisoidun päivitysprosessin, joka voidaan käynnistää jatkuvan integraation palvelimilta. Jotta jatkuvaan tuotantoonvientiin on mahdollista päästä, täytyy testauksen automatisointi ja kehitysprosessin hallinta olla korkealla tasolla.
Uusissa palveluissa pyritään käyttämään koko Amazonin pilvipalvelutarjontaa, jos vain mahdollista. Amazonin tietokannat, levypalvelimet, edustavälimuistit, kuormantasaajat ja virtuaalipalvelimet ovat osa koko kehitysprosessia ja toimivat kehittäjille hyvin läpinäkyvästi. Fonectasta voidaan puhua pilvi-infrastruktuurin hyödyntämisen edelläkävijänä, ainakin Suomessa.
Gofore on ollut mukana toteuttamassa jatkuvaa integraatiota ja tuotantoonvientiä sekä Fonecta.fi-palveluita.

Takaisin ylös