Blogi 5.6.2014

Valoisa tulevaisuus – Gofore valmis wauhun

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 10 vuotta sitten.

Apple sen teki. Herätti meidät siihen, että hyvä käyttäjäkokemus (user experience, UX) ratkaisee palveluiden ja tuotteiden menestymisen. Vaikka palvelu olisi kuinka hyvä teknisesti, tai vaikka kuinka syvää sen sisältämä tieto olisi, tunne palvelua käytettäessä ratkaisee kokemuksen – fiilisjuttuja siis.
Väitän, että hyvätkin nykyiset palvelut ovat valovuoden päässä sellaisesta käyttäjäkokemuksesta, joihin olisi tällä hetkellä teknisessä mielessä mahdollista päästä.
Olet varmasti saanut häivähdyksen sellaisesta kokemuksesta joskus – palvelu antoi sinulle wau-kokemuksen. Se ennakoi toimintaasi, tarjosi ainoastaan tilanteeseen sopivia valintoja eteesi, mukautui päätelaitteeseesi, toimi kuin ajatus. Ehkä palvelu jopa yllätti sinut siten, että sait palvelua käyttäessäsi jotain sellaista, mitä et osannut odottaakaan.
Tulevaisuus on tässä suhteessa varsin valoisa. Megatrendit kuten teollinen internet ja big data tarkoittavat käyttäjän näkökulmasta juuri sitä, että tarpeet huomioidaan kulloisessakin tilanteessa, tietoa yhdistellään ja tarjotaan käyttäjälle oikeaa toiminnallisuutta tai tietoa oikea-aikaisesti. Digitalisaatio eteneekin tällä hetkellä vauhdikkaammin kuin milloinkaan ennen – kokonaan uusille aloille ja elämän alueille. Maltan tuskin odottaa niitä palveluita, jotka kymmenen vuoden kuluttua ovat meille arkipäivää.
Tässä muutoksessa me Goforessa haluamme olla mukana, parhaina asiantuntijoina. Miten kokonaisarkkitehtuuri kytkeytyy käyttäjäkokemuksen suunnitteluun? Miten UX huomioidaan elimellisenä osana ketterän kehittämisen elinkaarta? Missä kohtaa luovuus astuu kuvaan palveluita suunniteltaessa? Entäs se big data? Tässä kaikessa voimme olla apunasi, ajantasaisesti, nyt ja jatkossa.

Takaisin ylös