Blogi 31.10.2013

Valtion IT-Palvelukeskus valitsi Goforen asiantuntijat avoimen tiedon kehityskumppaneiksi

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 11 vuotta sitten.

Julkisen tiedon hyödyntäminen kuuluu hallitusohjelman kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamisen kärkihankkeisiin. Toukokuussa käynnistetty avoimen tiedon ohjelma vauhdittaa julkisen hallinnon tiedon avaamista ja sen käytön lisäämistä sekä julkisten että kaupallisten sähköisten palvelujen kehittämisessä.
Valtion IT-Palvelukeskus (VIP) on valinnut Goforen asiantuntijat kumppanikseen toteuttamaan avoimen datan portaalin osana avoimen tiedon ohjelmaa. Lisäksi yhteistyöhön sisältyvät kansallisen palvelutietovarannon rakentaminen sekä kansallisen yhteentoimivuus.fi-portaalin uuden version kehittäminen.
Kehityksessä sovelletaan ketteriä kehitysmenetelmiä. Sopimus mahdollistaa myös myös prototyyppien ja demojen kehittämisen osana uusien palvelujen konseptointia sekä täysin uusien palvelujen kehittämisen.
Lisäksi sähköisen asioinnin ketterän kehityksen suunnittelutiimiin on kilpailutettu käytettävyysasiantuntija. Kilpailutuksen voitti Adage Oy.
Gofore valikoitui toimittajaksi Hanselin teknistä IT-konsultointia koskevan puitejärjestelyn sisäisessä kilpailutuksessa. Kyseessä on aidosti ketterä ohjelmistokehitysprojekti. Kehitystyötä tehdään Valtiokonttorin tiloissa yhteisessä tiimissä Goforen scrum masterin johdolla.

Avoimet tietovarannot paremmin hyötykäyttöön

Kehitystyön läpinäkyvyyden varmistamiseksi kaikista palveluista julkaistaan beta-versioita. Kehitystyön aikana loppukäyttäjiltä kerätään aktiivisesti palautetta, ja riittävän kypsyystason valmistuttua palvelut otetaan tuotantokäyttöön.
Kansallisen avoimen datan portaalin tavoitteena on tarjota kaikille julkisen hallinnon organisaatioille yhteinen palvelu, jonne organisaatiot voivat tuottaa yhdenmukaiset kuvailu- ja saatavuustiedot tarjolla olevista avoimista tietovarannoista.
Palvelutietovarannosta tulee kuntien ja valtion tuottamien palvelujen perustietovaranto hallinnon eri palvelujen ja kansalaisten käyttöön.
Avaamalla julkisia tietovarantoja jatkokäyttöön parannetaan julkishallinnon tuottavuutta ja kansalaisyhteiskunnan toimivuutta sekä edistetään kaupallistettavien palveluinnovaatioiden syntyä.
Lisätietoja: 
Valtiokonttori, Valtion IT-palvelukeskus
Palvelupäällikkö Kimmo Mäkinen, p. 050 396 0050
Asiantuntija Toini Salmenkivi, p. 050 365 1160
etunimi.sukunimi(at)valtiokonttori.fi
Gofore Oy
Juha Virtanen
Liiketoimintajohtaja, Sähköisten palveluiden rakennustoimisto
p. 050 413 3136
juha.virtanen@gofore.com
 

Takaisin ylös